• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Сила духу Поділля»

eye

224

13.08.2024 10:18

Новини громад

img

Реєстрація учасників змагань до 15 серпня 2024 року за посиланням: https://forms.gle/LDugiFscGK64U3WQ8

1. Цілі та завдання 

Відкриті обласні змагання «Сила духу Поділля» (далі змагання) проводяться з метою: 

- увічнення пам'яті Захисників та Захисниць України; 

- соціальна адаптація та реінтеграція в цивільне життя; 

- залучення військовослужбовців, ветеранів війни і членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України до розвитку спортивних осередків в громадах; 

 - фізкультурно-спортивна та психологічна  реабілітація військовослужбовців, ветеранів війни і членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України;

 - залучення військовослужбовців, ветеранів війни і членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України до популяризації спорту, як інструменту реабілітації та соціальної інтеграції., 

2. Строки та місце проведення змагань

Змагання проводяться 17-18 серпня 2024 року в м. Хмельницький за адресою: вул. Проскурівська, 81, СК «Поділля» та вул. Прибузька, 3/1, ДЮСШ No3. 

3. Організація та керівництво проведенням змагань

Керівництво проведенням змагань здійснюють управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької обласної державної адміністрації (далі управління) та громадська організація "Об'єднання учасників та інвалідів бойових дій "Подільська Січ" (далі організація). Змагання проходять з таких видів спорту: стрільба з лука, стрільба кульова, веслування на тренажері, теніс настільний, волейбол сидячи, пауерліфтинг, легка атлетика, таєр фліп.

В умовах дії на території України воєнного стану у зв'язку із триваючою широкомасштабною збройною агресією російської федерації протиУкраїни  від 24 лютого 2022 року No 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" (зі змінами), затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року No 2102-ІХ, проведення змагання здійснюється з дотриманням вимог Законів України "Про національну безпеку України" та "Про правовий режим воєнного стану" та наказу Мінмолодьспорту від 28.05.2022 No 1587 "Про деякі питання проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану" (зі змінами). 

Медичне забезпечення змагання здійснюється відповідно до наказу Мінмолодьспорту і МОЗ від і МОЗ від 15.07.2020 No 603/1608 "Про медичне забезпечення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 липня 2020 року за No 731/35014. 

Організація та проведення змагання здійснюється із дотриманням Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Відповідальним за його виконання є головний суддя та учасники змагання. 

Відповідальність за підготовку та проведення змагання, дотримання діючих вимог режимних, безпекових заходів під час проведення змагань покладається на головну суддівську колегію.

4. Учасники змагань 

До участі у змаганнях допускаються спортсмени Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, міст, територіальних громад, спортивних клубів. Змагання проводяться у таких категоріях: Чоловіки: 

Стрільба з лука: категорія загальна; 

Стрільба кульова: категорія загальна; 

Веслування на тренажері: категорія загальна, категорії з обмеженнями N 1, N 1.1, R 1, W; 

Теніс настільний: категорія загальна, категорії з обмеженнями N 1, N 1.1, R 1, W; 

Волейбол сидячи: категорія загальна; 

Пауерліфтинг: категорія загальна; 

Легка атлетика: категорія загальна, категорії з обмеженнями N 1, N 1.1, R 1; Таєр фліп: категорія загальна. 

Категорії з обмеженнями: 

N 1- ампутація (нижче коліна) або сильна травма однієї ноги (обмеження пересування на ногах); 

N 1.1 - ампутація (вище коліна) або сильна травма однієї ноги; 

R 1 - ампутація або сильна травма однієї руки; 

W - крісла колісні, ампутація обох ніг 

Жінки: 

Стрільба з лука: категорія загальна; 

Стрільба кульова: категорія загальна; Веслування на тренажері: категорія загальна; Теніс настільний: категорія загальна; 

Пауерліфтинг: категорія загальна; 

Легка атлетика: категорія загальна. 

Форма одягу учасників змагань спортивна, відповідно до вимог Правил спортивних змагань з видів спорту (далі - Правила). 

5. Характер заходу 

Змагання особисті, проводяться відповідно до Правил змагань з видів спорту. 

6. Програма проведення змагань 

Під час проведення змагань, з метою вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України, відповідно до Указу Президента України від 16 березня 2022 року No 143/2022 "Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України", проводити щоденно о 9 годині 00 хвилин загальнонаціональну хвилину мовчання за співвітчизниками, загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. У місці проведення урочистої частини змагання встановлюється Державний Прапор України 3 дотриманнЯМ ВИМОГ шанобливого ставлення до нього та символіка організатора змагання. Урочиста частина змагання розпочинається виконанням Державного Гімну України. Ведення урочистої частини змагання відбувається державною мовою.

Програма змагань: 

17 серпня 2024 року за адресою: вул. Проскурівська, 81, СК «Поділля» проведення змагань з видів спорту: стрільба з лука, стрільба кульова, веслування на тренажері, пауерліфтинг, легка атлетика, таєр фліп.             

07:00 - 10:00 – приїзд, мандатна комісія; 

09:00 - 09:01 - загальнонаціональна хвилина мовчання; 

10:00 – 10:30 – нарада суддів та представників команд; 

10:30 - 10:40 - урочисте відкриття змагань; 

10:40 – 19:00 — виступ учасників змагань 

19:00 – 19:30 – оголошення результатів змагань та нагородження переможців. 18 серпня 2024 року за адресою вул. Прибузька, 3/1, ДЮСШ No3 проведення змагань з видів спорту: теніс настільний, волейбол сидячи. 

09:00 - 09:01 - загальнонаціональна хвилина мовчання;                         

09:10 – 09:30 —- нарада суддів та представників команд; 

10:00 - 15:00 виступ учасників змагань; 

15:00 - 15:30 - оголошення результатів змагань та нагородження переможців. 

7. Безпека та підготовка місць проведення заходу 

Підготовка місць проведення змагання здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року No 2025 "Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів" Підготовка спортивних споруд, у тому числі щодо дотримання діючих у цей період у зазначеному регіоні режимних, безпекових заходів, покладається на їх власників. 

Забезпечення заходів безпеки при проведенні змагання покладається на головного суддю. Під час організації та проведення змагання головний суддя забезпечує учасників заходу інформацією про найближче укриття, до якого необхідно слідувати під час повітряної тривоги. У разі оголошення повітряної тривоги в регіоні, в якому проводиться спортивний захід, відповідальний за безпеку проведення заходу приймає рішення щодо евакуації всіх учасників в укриття або споруду, яка може використовуватися як укриття та знаходитися на відстані не більше ніж 500 м від спортивної споруди (місця), де проводиться захід. 

8. Умови визначення першості та нагородження переможців і 

призерів 

Спортсмени, які посіли 1, 2, 3 місця у змаганні нагороджуються та медалями управління відповідних ступенів. Переможці змагань визначаються окремо у кожній категорії виду спорту, відповідно до Правил. 

9. Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення 

учасників

Витрати На оплату харчуванню суддівської колегії, оплата звукопідсилення, оплата перевезення, придбання нагородної атрибутики, виготовлення друкованої та пам'ятної продукції, придбання куль для кульової стрільби, оплата послуг швидкої за рахунок управління молоді, фізичної культури і спорту Хмельницької обласної державної адміністрації. 

За кошти організацій, що відряджають, здійснюються всі витрати з участі спортсменів та тренерів у змаганні: оплата проїзду та добових під час проїзду учасників, харчування та проживання. 

10. Строки та порядок подання заявок на участь у заході

 Попередньо учасники реєструються в формі за посиланням: Попередні заявки на участь спортсменів у змаганні надсилаються не пізніше ніж за 3 дні до початку змагання на електронну адресу: Для участі у змаганнях до мандатної комісії в день приїзду подаються: іменні заявки, завірені печаткою та підписом керівництва структурних підрозділів з фізичної культури і спорту Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, спортивних клубів, лікаря, копія паспорту, страхові поліси, дійсні на термін змагань (умови договору страхування мають передбачати участь у спортивних змаганнях. 

11. Умови проведення змагань 

Стрільба з лука - змагання проводяться за правилами стрільби з лука. Стрільба відбувається з олімпійського (класичного) лука для чоловіків з дистанції 10 метрів для «початківців» та 18 метрів для категорії «просунуті». Для жінок з дистанції 10 метрів для «початківців». Розминка 3 серії, залікові 5 серій по 3 постріли. 

Стрільба кульова - змагання відбуваються за правилами кульової стрільби. Стріляють з пневматичної гвинтівки по мішеням, сидячи, за столом. Визначення переможця за 3 спробами, більша кількість очок. змагання у стрільбі з гвинтівки сидячі, виконують 5 пострілів пробних та 10 пострілів залікових у мішень No9 (для стрільби з пневматичного пістолета) на 10 метрів з пружинно-поршневих гвинтівок з відкритим прицілом.

Веслування на тренажері - змагання відбуваються на веслувальному тренажері. За 100 секунд необхідно подолати найбільшу кількість метрів на дистанції. 

Теніс настільний - змагання відбуваються за правилами гри в теніс 

настільний (необхідно мати свої тенісні ракетки), 

Волейбол сидячи - як і в класичному волейболі грають команди, що складаються з 6 гравців основного складу і 6 запасних гравців. В основному правила гри відповідають правилам класичного волейболу. Партія до 11 очок та 3 перемог. Але є невеликі відмінності: 

розміри майданчика у волейболі сидячи 10 на 6 метрів, розділені сіткою (площа корду однієї з команд 5 на 6 метрів);
 розміри сітки 7 метрів на 80 см. Висота сітки у чоловіків 115 см, у жінок 105 см від підлоги. Основна площа сітки визначається антенами і обмежувальними стрічками; 
довжина аутів 6 метрів з боку лицьової лінії і по 3 метри з боку бічних   ліній; 
задня лінія атаки знаходиться в 2-х метрах від центральної лінії.

 Крім того є дві істотні відмінності: 

1. Гравці передньої лінії приймаючої сторони, мають право блокувати подачу; 

2. В момент торкання м'яча (особливо на передній лінії) гравець не має права відривати точку опори, тобто сідниці від підлоги. 

В іншому: рахунок, заміни, переходи, перерви, гравець «ліберо» та інше, все відповідає правилам класичного волейболу. 

Пауерліфтинг - змагання відбуваються у вправі жим лежачи. Вага штанги 60 кг. Час підняття 1 хвилина. На кількість разів. Категорія одна загальна, без поділу на вагові категорії. Після зняття штанги зі стійок, з допомогою асистентів або без неї, спортсмен повинен чекати на сигнал старшого судді. 

При цьому руки спортсмена повинні бути випрямлені у ліктях. Сигнал для початку жиму повинен бути поданий відразу, як тільки спортсмен прийме нерухоме положення й штанга буде знаходитись у правильній позиції. Сигналом для початку вправи є рух руки донизу разом із чіткою командою «Старт!». Після отримання сигналу спортсмен повинен опустити штангу на груди або живіт та підняти. 

Причини, за яких вага, що піднята в жимі лежачи, не зараховується: 

1. Гриф не опущений на груди чи живіт, тобто не досягає грудей чи живота, або торкається пояса. 

2. У верхній точці лікті мають бути виправлені. 

Легка атлетика - змагання відбуваються у дисциплінах (жінки біг 100 метрів та 1500 метрів, чоловіки, біг 100 метрів, 200 метрів, 1500 метрів, штовхання ядра) 

Таєр фліп - змагання відбуваються з перекидання шини на час. За 1 хвилину переможець той хто подолає більшу дистанцію. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

78

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

47

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію