• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Понад 40% житлового фонду Покровська пошкоджено: комісії з обстеження працюють щоденно

eye

159

01.08.2024 13:00

Громада 1

img

З початку повномасштабного вторгнення в Покровській громаді пошкоджено 258 багатоповерхових будинків, з них два зруйновано повністю, один – частково; 1 251 приватний житловий будинок, з них повністю зруйновано 59. Це понад 40% житлового фонду Покровської ТГ.

Над тим, аби власники пошкодженого житла отримали компенсації від держави, продовжує працювати спеціальна комісія.

У 2023 році Урядом підготовлено та запущено програму компенсації за пошкоджене та зруйноване житло. Ця програма працює і в Покровській громаді. Станом на сьогодні від власників такого майна отримано 719 заяв згідно з Постановою КМУ від 21 квітня 2023 р. № 381 «Про затвердження Порядку надання компенсації для відновлення окремих категорій об’єктів нерухомого майна, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації, з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення».

«Уже схвалено 522 заяви на загальну суму 43 мільйони 305 тисяч гривень, відмову отримали 108 заявників. Власники житла загалом вже отримали 34 мільйони 289 тис. грн для того, щоб виконати роботи з відновлення житла, яке було пошкоджене внаслідок бойових дій», – повідомив начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко.

Також уряд прийняв Постанову від 30 травня 2023 р. № 600 «Про затвердження Порядку надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна». Це об'єкти, які комісія визнає непридатними для подальшої експлуатації, та видає щодо них відповідний технічний звіт. На сьогодні комісія розглянула та обробила 80 заявок. 64 мешканці громади вже отримали житлові сертифікати на загальну суму 62 млн 754 тисяч гривень, у 14 випадках  їм було відмовлено через неповний пакет документів. Найбільша компенсація, яку отримали заявники, становить 2 203 000 грн, найменша – 184 200 грн.

Також в Покровській громаді продовжує працювати комісія, яка робить технічне обстеження приватного житла за кошти місцевого бюджету. 

«Запрошуються технічні експерти, які й виконують обстеження для того, щоб прискорити надання компенсації мешканцям, які втратили своє житло», – пояснив Данил Проскуренко.

У Покровську комісії працюють щоденно. Зараз три комісії обстежують житло, складають акти комісійного обстеження, а також акти на пошкоджене або зруйноване житло.

Данил Проскуренко пояснив алгоритм дій, за яким повинен діяти власник пошкодженого або зруйнованого житла: «Спочатку треба подати до Контактного центру заявку про такий випадок за номером 0-800-300-101. Далі комісія складає перелік адрес, з кожним власником зв'язуємось, узгоджуємо час, коли комісія може прийти. Потім проходить обстеження, в результаті якого мешканці отримують акт та подають заявку до застосунку «Дія», після цього комісія перевіряє і видає так званий чек лист».

Для отримання компенсації за зруйноване житло власникам необхідно отримати технічний звіт від експертної організації.
«У громаді ці витрати взяла на себе адміністрація. У 2023 році було обстежено 6 приватних будинків та отримано відповіді звіти. У 2024 році обстежено вже 12 будинків. Це дало змогу власникам отримати компенсацію за зруйноване житло», – повідомив Данил Проскуренко. 

Для виконання обстеження власнику необхідно написати заяву про необхідність виконання обстеження технічного стану будівельних конструкцій об'єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації, на ім'я начальника Покровської міської військової адміністрації.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

78

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

46

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію