• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На Конгресі місцевих та регіональних влад Сергій Добряк представив Покровську громаду

eye

175

25.07.2024 16:30

Громада 1

img

Сьогодні відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Участь у ньому прийняв і начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

На порядку денному були наступні питання: підготовка до опалювального сезону 2024-2025, забезпечення населення скрапленим газом, вугіллям та деревиною, водопостачання Донеччини, виконання місцевих бюджетів на 2024 рік і планування на 2025 рік.

Учасники також обговорили протидію безпековим загрозам, відновлення інфраструктури, роботу закладів освіти у воєнний час та підтримку сільського господарства.

Сергій Добряк доповів про проблемні питання щодо водопостачання у громаді та їхні шляхи вирішення.

Наразі КП «Покровськводоканал» обслуговує 34 037 абонентів. Централізованим водопостачанням користуються 18 455 домогосподарств, з них 10 635 абонентів додатково користуються й альтернативним джерелом водопостачання (свердловиною), 15 582 абонентів відмовились від централізованого водопостачання та користуються тільки альтернативним джерелом водопостачання.

Подача води за графіком не дає можливості у короткий термін забезпечити опресування водопровідних мереж Покровська та громади, що впливає на отримання послуги водопостачання усіма районами міста у достатній кількості та з відповідним тиском.

Об’єм отриманої води від КП «Компанія «Вода Донбасу» на Покровську громаду становить 8-10 тисяч кубометрів на добу замість необхідних 18-21 тисячі кубометрів на добу, що вдвічі менше від нагальної потреби громади у літній період. Кількість отриманої шахтної очищеної води містом Родинське  становить 800-900 кубометрів на добу замість необхідних 2 700.

На даний час на території Покровської ТГ облаштовані та працюють 315 свердловин, із них 236 виконані за кошти мешканців (для особистих потреб) та 79 - за кошти місцевого бюджету (для загального користування). За останній час пробурено ще 6 свердловин. 

За допомоги міжнародних донорів у старостинських округах пробурено 2 свердловини для подачі технічної води та встановлено 6 очисних установок по подачі питної води.

Продовжують працювати 9 стаціонарних точок роздачі очищеної питної води для населення, які оснащені системами зворотного осмосу. Також щодня згідно з графіком спеціалізований автотранспорт КП «Покровськводоканал» здійснює підвіз як питної, так і технічної води.

Наразі ведуться переговори із залучення соціально відповідального бізнесу для буріння та облаштування ще 100 свердловин.

Підготовлена технічна документація (технічне завдання) стосовно будівництва та реконструкції резервуарів технічної води у м.Покровськ та м.Родинське для подальшого проведення процедури відкритих торгів з особливостями в електронній системі публічних закупівель, стосовно отримання проєктної документації на будівництво та реконструкцію резервуарів.

«Аби забезпечити мешканців Покровської громади водопостачанням у періоди відключення електроенергії, потрібні генератори на водопровідні насосні станції. Сподіваємось на допомогу влади в цьому питанні», – підсумував свій виступ Сергій Добряк

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

77

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

44

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію