• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Козацька доба в історії краю оживає у сувенірній продукції

eye

147

24.07.2024 15:19

Громада 1

img

Попри близькість фронту, Покровськ не здається і продовжує жити культурним життям. В рамках проєкту "Відкрита платформа для пізнання, спілкування та роздумів на бульварі Козацької Слави" громадська організація "Культурний код Покровська +" та відділ культури, туризму та ОКС створили сувенірну продукцію на козацьку тематику.

«Сьогодні ми презентуємо сувенірну продукцію, яку створено за рахунок грантових коштів. Громадська організація «Культурний код Покровська +» подала проєкт, а відділ культури та Молодіжна рада стали партнерами у його реалізації. Тематика козацтва була обрана не випадково, адже вона тісно пов'язана з історією земель, на яких розташоване наше рідне місто. В рамках реалізації проєкту ми хочемо донести сторінку в  історії краю, пов’язану з козацтвом, до жителів нашої громади. Хочу наголосити, що реалізація відбувається саме за кошти міжнародних партнерів, ми ж долучилися  організаційно», – пояснила начальниця відділу культури Олена Олехнович.

З травня 2024 року  почались воркшопи з сучасними ілюстраторами об'єднання Pictoric,  до роботи яких було залучено велику кількість дітей та  молоді.

«Кожен воркшоп мав свою тему, але всі вони буди дотичні до  теми козацтва.  Взагалі сама ідея проєкту виникла після перейменування нашого бульвару Козацької Слави, який розташований в центрі міста. Ми захотіли  пояснити суть деколонізаційних процесів, показати, що насправді це повернення нашої власної історії », – пояснила директорка КЗ «Покровський історичний музей», голова ГО "Культурний код Покровська +" Ангеліна Рожкова.

Сьогодні презентували результат роботи бдизько 80 учасників воркшопів,  дизайнованих Тетяною Костюченко, дизайнером проєкту. Всі листівки виготовлені в 7 екземплярах, по 3 листівки-примірники на основі своїх мистецьких робіт отримають самі автори. Також ці листівки можуть стати подарунком гостям та мешканцям громади.

Виготовлені й набори сувенірної продукції, які складаються з екосумки, брелоку, магніту і листівки з козаком, який став символом проєкту. Такі набори отримають учасники квестів на місцевості, активні учасники проєкту.

Взагалі ж сьогодні відбувся перший етап презентації роботи, проведеної в рамках даного проєкту. Вже на цьому тижні почнеться розміщення банерів на будівлі колишнього кінотеатру «Мир», а також плакатів на сіті-лайтах саме на бульварі Козацької Слави. Тож в міському просторі вже на цьому тижні з'являться інші культурні продукти, створені в рамках проєкту.

Для довідки:

Проєкт "Відкрита платформа для пізнання, спілкування та роздумів на бульварі Козацької Слави" реалізується в рамках програми розвитку спроможності та мережування для локальних операторів культури “Спадщина: простір для роботи”, яка підтримується Фондом «Партнерство задля стійкості України», що фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію