• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Посилення медичної допомоги: між Покровською КЛІЛ та ГО «Лікарі без кордонів» підписано меморандум про співпрацю

eye

71

24.07.2024 10:05

Громада 1

img

Співпраця з ГО «Лікарі без кордонів» триває з початку повномасштабного вторгнення та вже принесла багато користі Покровській громаді. Зокрема, було реалізовано чимало проєктів з надання невідкладної медичної допомоги та підтримки цивільного населення, які постраждали від збройного конфлікту.


«Лікарі без кордонів» завжди уважно ставляться до людей, які постраждали внаслідок бойових дій. У Донецькій області медики-міжнародники вже працювали в декількох лікарнях, зокрема в містах Костянтинівка та Селидове, надаючи населенню стаціонарну допомогу. Також у рамках співпраці по області діють мобільні клініки, які надають первинну медичну допомогу на деокупованих територіях Слов'янська, та швидкі допомоги, що допомагають переміщувати пацієнтів між медичними закладами.

Неодноразово долучались представники гуманітарної медичної організації й до надання допомоги постраждалим внаслідок обстрілів жителям Покровської громади. Пліч-о-пліч працювали з місцевими лікарями та організували транспортування поранених до інших медзакладів. 

«Допомога ГО «Лікарів без кордонів» є досить вагомою та суттєвою. І це не лише фахова медична допомога, така як створення додаткових медбригад, прийом пацієнтів, їх транспортування та евакуація між містами, а й доступ до лікарських засобів, забезпечення укриттів та пунктів незламності засобами особистої гігієни та необхідними непродовольчими товарами», – зауважив генеральний директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін. 

У рамках двостороннього меморандуму, який посилює та закріплює співпрацю між міжнародною медичною організацією та покровською лікарнею, передбачена робота в трьох напрямках: 


1.Відділення інтенсивної допомоги: забезпечення медичної підтримки під час масового надходження постраждалих до медичного закладу.
2.Розгортання палати інтенсивної терапії: організація роботи палати інтенсивної терапії, яка буде зосереджена на важких пацієнтах та на постраждалих внаслідок бойових дій.
3.Допомога у відділенні анестезіології: надання фахової підтримки та допомоги у відділенні анестезіології та хірургічного втручання.


«Наша організація докладає всіх зусиль, щоб забезпечити доступ до якісної медичної допомоги для всіх постраждалих внаслідок конфлікту. Ми дуже уважно ставимося до цього питання, тому цей меморандум – це ще один крок в напрямку посилення роботи медзакладів Донеччини та надання якісних та своєчасних послуг місцевим жителям», – заявив координатор проєкту Джанпь'єтро Кампенделлі.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію