• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Евакуація_рятує_життя: до Волині із Покровська відправилось понад 60 жителів Донеччини

eye

86

13.07.2024 17:00

Громада 1

img

Сьогодні, 13 липня, до західних регіонів України відправився черговий рейс евакуаційного потяга. Його пасажирами стали понад 60 жителів прифронтових громад. 42 пасажири, серед яких 9 дітей та 10 осіб з інвалідністю, відправились до Ковеля, решта – до інших міст України. 

Більшість пасажирів потяга з Торецької громади, Курахового, Новогродівки, Селидового, Мирнограду – міст, що зазнають постійних обстрілів і з яких оголошено обов'язкову евакуацію.

Чи не щодня територія Донецької області піддається ракетним та авіаційним атакам ворога, які стають тільки масованішими та більш руйнівними, і все більше людей змушені змінити звичний спосіб життя та покинути свої домівки, рятуючись від звірств окупантів. 

Особливу увагу під час проведення евакуації зосереджують на малозахищених верствах населення, які є найбільш уразливим до численних небезпек. До них належать багатодітні сім’ї, самотні пенсіонери, а також тяжкохворі і люди з інвалідністю.

На всіх етапах від зустрічі на місцях збору і до посадки у вагони підтримують і допомагають цивільному населенню представники структурних підрозділів Покровської МВА, ДСНС, НП України, цивільно-військового співробітництва, міжнародних й волонтерських організацій. 

Це в черговий раз доводить, що саме люди – найбільша цінність громад Донеччини.

Рейси евакуаційного потяга залишаються регулярними і відбуваються за графіком.


Мешканці громад Донеччини та сусідніх громад мають можливість переселитися до Волинської області, де для них підготовлені безкоштовні місця для проживання в комунальних закладах області.

За підтримки небайдужих людей, евакуйовані отримують безкоштовне гаряче харчування, воду, психологічну підтримку, а діти та підлітки – тревел-набори та рюкзаки. 

Окрім того, евакуйовані громадяни можуть отримати одноразову грошову допомогу, а також соціальний, психологічний та медичний супровід.

Нагадаємо, що евакуація до безпечного регіону здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису охочі мають залишити заявку, зателефонувавши на номер «гарячої лінії»: 
098 890 33 18. 

Для евакуації тяжкохворих і людей з інвалідністю діють номери: 0 800 332 614, (099) 710-48-72, (099) 311-53-14, (096) 108-60-48.

Ми непереможні, поки тримаємося разом, допомагаємо один одному.

Вірте в ЗСУ і в Перемогу!

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію