• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До уваги мешканців громади: пожежонебезпечний період!

eye

137

12.07.2024 10:08

Новини громад

img

На теперішній час на території громади активно проводяться роботи зі збору врожаю зернових культур. При цьому гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післязбиральних залишків та сміття. 

Управління земельних ресурсів та агропромислового розвитку Покровської МВА зазначає, що не зважаючи на заборони, щороку на полях спалюють солому після збирання врожаю, а це може призвести до пожежі на сусідніх полях та знищити урожай. Внаслідок таких пожеж значно забруднюється атмосферне повітря, знищується біорізноманіття фауни та флори.

Слід зауважити, що вогонь може перекинутися і на розташовані поруч житлові будинки й споруди та спричинити загибель людей.

У зв’язку з цим в черговий раз звертаємо увагу мешканців громади про додержання правил пожежної безпеки у разі перебування на природі.

Також нагадуємо сільгоспвиробникам про встановлену законом заборону на спалювання стерні та сухої рослинності після збирання врожаю зернових культур, оскільки  це призводить до значного забруднення атмосферного повітря, знищення біорізноманіття, тваринного світу. Крім того, проведення дискування полів після збирання врожаю зернових колосових культур є обов’язковим відповідно до агротехнічних вимог.

У разі виявлення фактів випалювання стерні, пожнивних залишків, особи, винні у порушенні вимог пожежної безпеки під час воєнного стану, нестимуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

Статтею 20 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», статтею 27 Закону України  «Про рослинний світ» встановлено заборону на випалювання сухої рослинності або її залишків. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання сухої природної рослинності або її залишків, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно-болотною та іншою природною рослинністю, а також опалого листя у парках, інших природних екосистемах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, тягне за собою накладення штрафу.

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не спалювати рослинні залишки під час проведення жнив, не провокувати виникнення пожеж в екосистемах; берегти унікальну флору і фауну нашого краю.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

77

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

46

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

44

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію