• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Посилення допомоги жителям прифронтових громад: до Покровська завітали представники державних соцслужб

eye

135

11.07.2024 14:00

Новини громад

img

11 липня у ході робочого візиту на Донеччину з роботою соціальних служб Покровської громади ознайомились голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, директор Департаменту реалізації державної політики у сфері сімї Віктор Зелений та директор Департаменту реалізації державної політики у сфері соцзахисту населення Олександр Кондратенко.

У робочій зустрічі взяли участь заступник голови ДонОДА Олександр Шевченко, директорка Департаменту соціального захисту населення ДонОДА Олена Токарева, заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Про те, як в умовах складної безпекової ситуації на Донеччині та постійних обстрілів колективи соціальних служб регіону, зокрема й Покровської громади, продовжують забезпечувати і місцевих жителів, і ВПО повним переліком соціальних послуг, розповіла начальниця УСЗН Ірина Бонзюх. 

Станом на сьогодні понад 5 000 жителів Покровської громади та 12500 ВПО отримують державні соціальні виплати. Для розширення географії отримувачів по території ТГ працює «Мобільний соціальний офіс», який містить сучасне обладнання для обслуговування населення під час виїзду до сільських територій: прийому заяв на отримання соціальних послуг, видачі довідок, послуги перукаря, медичного масажу та інше. 

Як зауважила Ірина Бонзюх, лише з початку поточного року фахівці Управління здійснили 120  виїздів до старостинських округів. 

Для підтримки цивільного населення в громаді було створено та організовано роботу Координаційного центру, розроблені та впроваджені місцеві соціальні програми, які допомагають жителям подолати виклики сьогодення. Серед них програми підтримки: 

- ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, а також їхніх родин, 
- внутрішньо переміщених осіб, 
- відновлення ментального здоров’я, а також програма з оздоровлення дітей.

Як розповіла директорка міського центру соціальних служб Тетяна Кірсанова, найбільш уразливою категорією у розрізі порушення ментального здоров’я в кризових ситуаціях стають діти та люди похилого віку.

Зокрема, для поліпшення їхнього ментального здоров’я використовується ізраїльська методика за допомогою терапевтичної іграшки Хібукі (собака-обіймака).

Під час розмови з начальницею підрозділу Оксаною Дімою, увагу присутніх було зосереджено на евакуації малолітніх мешканців громади.

 «Лише за минулий тиждень до більш безпечних регіонів країни виїхало 302 дитини. Всіх наших підопічних, а це ДБСТ, прийомні сім’ї, ми евакуювали. Раз на тиждень проводимо з ними онлайн-зустрічі. Під особливою увагою – родини, що опинились у складних життєвих обставинах. Працює комісія з захисту прав дітей, під час засідання якої розглядаються питання щодо надання статусу дітям, встановлення опікунів, підтвердження їх місця проживання та інше», – зауважила Оксана Діма.

Спеціалісти служби у справах дітей пильнують за станом сімей з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, батьків-вихователів, прийомних батьків та дітей, які виховуються в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, сім’ях опікунів-піклувальників й спеціалісти служби у справах дітей, з діяльністю яких ознайомились представники державних установ. 

Говорили під час зустрічі і про евакуацію цивільного населення, а саме його реєстрації, відновлення втрачених документів та види допомог, які надають соцслужби. 

Голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, директор Департаменту реалізації державної політики у сфері сімї Віктор Зелений та директор Департаменту реалізації державної політики у сфері соцзахисту населення Олександр Кондратенко акцентували на проблемних питаннях, які виникають в ході роботи та запропонували шляхи їх вирішення. 

Своєю чергою, заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо подякувала гостям за увагу до функціонування соціальної сфери Покровської громади та підтримку в реалізації програм, які фінансує держава.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію