• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Реалізація програми підтримки підприємців: визначено ще одного претендента на відшкодування ставок по кредиту

eye

171

10.07.2024 17:45

Громада 1

img

Влітку минулого року Покровська МВА спільно з АТ «Ощадбанк» впровадили Програму підтримки малого та середнього бізнесу, в рамках якої місцеві підприємці мають нагоду отримати кредит на розвиток бізнесу, відсотки за яким будуть погашатися з місцевого бюджету.

«Доступні кредити 5–7–9%» – це програма, що передбачає спрощений доступ підприємств малого, середнього та великого бізнесу до банківського кредитування, а саме отримання кредитів за зниженою процентною ставкою.

Аби залучити якомога більше підприємців здійснювати свою діяльність на території Покровської громади та сплачувати податки до міського бюджету, міська військова адміністрація взяла на себе зобов’язання погашати відсотки за кредитами, оформлені представниками бізнесу в АТ «Ощадбанк». 

Для цього підприємцям треба прописати бізнес-план, який розглядається під час засідання конкурсної комісії. 

Сьогодні, 10 липня, за участю начальника Покровської МВА Сергія Добряка та заступниці очільника громади Наталії Іваньо відбулось чергове таке засідання.

Цього разу претендентами на відшкодування процентів за кредитом, отриманим від банку для розвитку власної справи, стали агровиробники з с. Гришиного.

За словами Олексія Лапки, одного зі співвласників ПП «Агрофірма «Ковалиха», сума в розмірі 3 млн 758 тисяч гривень потрібна на придбання новенького трактору.

«Оновити парк техніки ми хотіли ще давно, але завадила війна. Ми працювали майже «в мінус», прибутку не було. Через влучання ракет в господарство, всі заощадження пішли на ремонт господарчих споруд. Але ж виробництво не зупинилось. Треба землю обробляти та отримувати гарні врожаї. І новий трактор нам буде в допомогу», – розповів Олексій Лапка. 

Ознайомившись з деталями бізнес-плану та поспілкувавшись з місцевими фермерами, начальник Покровської МВА Сергій Добряк запропонував підтримати жителів громади, учасників міської програми підтримки бізнесу та максимально сприяти в розвитку їхньої справи. 

«Це вже другий учасник міської програми розвитку бізнесу та підтримки місцевих підприємців. Сьогодні члени комісії одноголосно підтримали кандидатуру фермерського господарства з Гришинського СО на відшкодування процентної ставки за кредитом на придбання спецтехніки. Така фінансова допомога дає змогу сільським господарствам розвиватись в такий нелегкий час», – зауважила завідувачка сектору торгівлі та підприємництва Яна Михалко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію