• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА та ООН об'єднують зусилля для підтримки ВПО

eye

116

09.07.2024 17:55

Громада 1

img

З наростанням небезпеки на Донеччині, все більше людей вимушені покидати свої домівки та шукати прихисток в інших регіонах України. Покровськ, який з перших днів повномасштабного вторгнення став гуманітарним та евакуаційним хабом для Донеччини, приймає тих, хто рятується від війни.

1 раз на 8 днів з Покровська відправляється евакуаційний потяг, який доставляє місцевих жителів до західних областей країни. Щоб краще зрозуміти потреби евакуйованих та шляхи їх підтримки, місто відвідали представники кластера продовольчої безпеки та засобів до існування (Food Security and Livelihoods Cluster) ООН.

Разом з представницею Покровської МВА Вікторією Жориною міжнародні координатори оглянули евакопункт та шелтер, де тимчасово перебувають люди перед відправленням до безпечних регіонів.

"З кожним разом кількість людей, які бажають евакуюватися, зростає, - зазначила Вікторія Жоріна. - Дехто приїжджає з зон бойових дій завдяки волонтерам, інші добираються самостійно. Є ті, хто втратив домівки та документи, є ті, хто виїжджав під обстрілами. Завдяки World Central Kitchen ми забезпечуємо гарячим харчуванням усіх, хто евакуюється. Це дуже важлива допомога".

Під час візиту представники ООН обговорили з Вікторією Жориною потреби евакуйованих у продуктах харчування, засобах особистої гігієни, фінансовій підтримці та індивідуальному харчуванні швидкого приготування.

"Всі потреби будуть ретельно вивчені та по можливості задоволені", - запевнила національна координаторка кластера продовольчої безпеки та засобів до існування ООН Шарка Влчкова.

Спільно з міжнародними партнерами Покровська МВА продовжує робити все можливе, щоб допомогти людям, які постраждали від війни, та надати їм необхідну підтримку.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію