• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безбар’єрний словник: бездомна людина/особа

eye

97

08.07.2024 10:47

Новини громад

img

Російськомовна абревіатура «бомж» з роками набула негативного та образливого відтінку. Водночас і «безхатько»/«безхатченко» звучить так, ніби людина ніколи не жила у приміщенні, не мала роботи, сім’ї, ніби це той спосіб життя, який її влаштовує. В цих словах можна простежити своєрідну легковажність, що не стосується ситуації, коли людина опинилась без даху над головою через обставини, які від неї не залежали.

Коректними в свою чергу можна вважати визначення «бездомна людина» і «безпритульна людина». Проте «бездомна людина» — термін більш широкий і позначає людину, у якої немає житла, придатного для проживання. До бездомних осіб зараховують безпритульних людей, які проживають на вулиці, в парках, у підвалах — місцях, не призначених для проживання, а також людей, які мають притулок.

Будьмо толерантними один до одного та вчимося цьому разом з онлайн-посібником «Довідник безбар’єрності», що розроблений за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

30 мешканців Покровської громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету

Днями під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги окремим категоріям громадян за рахунок коштів місцевого бюджету

eye

76

Громада 1

30 серпня 2024 15:00

Допомога від благодійників: гігієнічні набори від БФ «TAPS» отримали родини з дітьми

Днями благодійники провели видачу гігієнічних наборів у старостинському окрузі Покровської ТГ, щоб забезпечити жінок необхідними засобами особистої гігієни.

eye

45

Громада 1

30 серпня 2024 13:05

ГМ «Проліска» надала постраждалим від обстрілу гуманітарну допомогу

Днями гуманітарна місія «Проліска» в черговий раз надала допомогу мешканцям, домогосподарства яких зазнали руйнувань 26 серпня.

eye

44

Громада 1

30 серпня 2024 10:20

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію