• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

eye

64

03.07.2024 17:18

Новини громад

img

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав управління соціального захисту населення та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади. 

Учасники зустрічі, директорка Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Олена Токарева, заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо та начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, говорили про соціальне забезпечення мешканців Донеччини, зокрема Покровської громади. 

За словами Наталії Іваньо, лише за поточний рік для виплати державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та іншим одержувачам використано коштів з державного та місцевого бюджетів в загальній сумі 137 млн 252,7 тис. грн для 6 387 одержувачів.

Станом на 1 липня 2024 року кількість одержувачів державних соціальних допомог у Покровській ТГ складає 5 800 осіб.
«Для розширення географії отримувачів соцпослуг в громаді працює «Мобільний соціальний офіс». Протягом поточного року здійснено 106 виїздів, прийнято 837 особи, оброблено 870 заяв», – додала начальниця Управління соцзахисту населення Ірина Бонзюх. 

Особливу увагу в громаді приділяють мешканцям пільгових категорій населення: людям з інвалідністю, матусям, що самостійно виховують дитину, літнім одиноким людям, ветеранам війни. 

Не забувають в громаді й про оздоровлення та реабілітацію дітей. За рахунок обласного та міського бюджету оздоровлено 59 юних мешканців громади в оздоровчому таборі «Перлина Донеччини». За рахунок коштів державного бюджету на оздоровлення та відпочинок до «ДПУ МДЦ «АРТЕК» безплатно направлено 6 дітей пільгової категорії.

Як зазначила начальниця служби у справах дітей Покровської ТГ Оксана Діма, станом на 1 липня на первинному обліку в службі перебуває 184 дитини, з них: 64 дитини-сироти; 120 дітей, позбавлених батьківського піклування.

«На даний час 141 дитина знаходиться під опікою, піклуванням. Всі сім’ї опікунів евакуйовані, з них 24 дитини перебувають за кордоном, 111 на території України, 4 дітей перебувають на тимчасово окупованій території (Волноваський р-н)».

Також додала, що на території Покровської громади функціонує 4 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 29 дітей. Всі дитячі будинки евакуйовані. Крім того, на обліку служби у справах дітей перебуває 41 дитина, що опинилась у складних життєвих обставинах, та які виховуються у 24 родинах.

За 6 місяців поточного року службою ініційовано притягнення 7 батьків до адміністративної відповідальності за ст. 184 КпАП, попереджено 16 батьків. Протягом 2023-2024 років за позовом органу опіки та піклування відібрано 7 дітей від 5 батьків без позбавлення їх батьківських прав, позбавлено батьківських прав 16 батьків відносно 23 дітей.

У ході візиту до Покровська, заступник міністра соціальної політики України Назар Танасишин також детально ознайомився з роботою територіального центру соціального обслуговування, служби у справах дітей, міського центру соціальних служб, а також денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

"Війна безжально поділила життя українців на "до" і "після", особливо це відчули на собі жителі Донеччини. Багато сімей втратили домівки, роботу, а найдорожче – близьких людей. Сьогодні наш спільний обов'язок –  не словом, а ділом підтримати кожну родину Покровської громади. Саме тому в рамках Комплексної програми соціального захисту населення ми на постійній основі надаємо допомогу сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це і матеріальна допомога на лікування, і одноразова допомога за зруйноване житло, і забезпечення дровами, і багато іншого. Ми робимо все можливе, щоб допомогти людям подолати ці труднощі та знову відчути впевненість у завтрашньому дні", – зазначила Наталія Іваньо.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Із роботою соціальних установ Покровської громади ознайомився перший заступник Міністра соцполітики України Назар Танасишин 

Сьогодні, 3 липня, серед поважних гостей, які завітали на Донеччину – перший заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську пан Назар відвідав УСЗН та ознайомився з роботою інших соціальних установ громади.

eye

64

Новини громад

03 липня 2024 17:18

Розвиток медичної сфери Покровської громади під контролем Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка

Аби обговорити проблемні питання, пов’язані із функціонуванням медичних закладів та якісної допомоги населенню Донеччини, до Покровської громади завітав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко. 

eye

47

Новини громад

03 липня 2024 16:47

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

58

Громада 1

03 липня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію