• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

eye

38

03.07.2024 14:15

Громада 1

img

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших. 

Одна з активних волонтерок громади – Марина Хруцька. Активна жителька Покровська, яка з перших днів війни допомагає людям з інвалідністю.

 «У місті Покровськ мешкає дуже багато людей з інвалідністю, які в цей надскладний час війни найбільше страждають. Саме тому я працюю з цією категорією, оскільки я їх дуже розумію і сама маю відношення до них. У 2022 році, долучившись до Міського товариства людей з інвалідністю, разом з іншими членами організації ми розпочали шукати спонсорів та благодійників, які з порозумінням ставляться до цієї категорії людей», – розповіла Марина. 

Одним з перших відгукнувся Благодійний фонд «Рух відбудови України», який допомагає членам товариства і по сьогоднішній день. Благодійники передають харчові продукти, засоби гігієни, посуд, памперси, пелюшки та багато іншого. 

Відгукнулись на потреби людей з інвалідністю:

  • БФ «Нескорена Україна», від яких надходять продуктові набори та гарячі напої; 
  • БФ «Україна ЦЕ ТИ», який допомагає діткам: на кожне свято цей фонд висилає солодощі, іграшки та різноманітні подарунки; 
  • БФ «УВГ», який допомагає людям, що прикуті до ліжка памперсами та пелюшками;
  • Міжнародний волонтерський логістичний центр «Марлог», від якого надходять харчові продукти, постільна білизна, ковдри, подушки, теплі речі;
  • БФ «Восток СОС», який допомагає харчовими продуктами та наборами особистої гігієни.

За словами Марини Хруцької, однією з самих цінних «знахідок» людей з інвалідністю був благодійний фонд «Еммануіл – ІМОСЕ», представники якого не лише відгукнулись на листа-запит, а й самі завітали до покровської організації з цінною гуманітарною допомогою у вигляді інвалідних візочків, ходунків, палиць, памперсів, милиць, купою різних технічних засобів реабілітації для людей з інвалідністю, а також предметами гігієни. 

У 2023 році за ініціативи Марини вдалося зв’язатись з Благодійним фондом «Янголи спасіння», з якими було укладено меморандум про співпрацю.

Маючи бажання залучити якомога більше допомоги та підтримати кожного, хто цього потребує, Марина ні на мить не зупиняється на вже досить довгому списку благодійників.

«Напередодні зимових свят 2024 року ми звернулися до Благодійного фонду «Мир майбутньому», які допомогли майже кожному члену суспільства новим зимовим взуттям та харчовими продуктами. Відгукнулись на наш запит і БФ «Піклуюсь», які особисто завітали до Покровська та привезли чудову допомогу у вигляді паличок, ходунків, милиць, рукавичок, мила, серветок, консервів та ще багато іншої допомоги». 
 
За сприянням Марини Хруцької вдалося залучити до співпраці і благодійника з м.Явори Ігоря Михайловича Хархаліса, який надіслав товариству засоби технічної реабілітації у вигляді милиць, ходунків, тростинок, одягу та антисептиків.

У списку партнерів Покровського товариства людей з інвалідністю – Благодійний фонд «Фавор», який надіслав всім членам організації нові реглани та лампи з сонячними батареями.


«Люди з інвалідністю міста Покровська відчувають турботу та підтримку в такий нелегкий для всіх нас час. Заради цього я буду продовжувати свою волонтерську роботу», –  зауважила Марина Хруцька.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Людина починається з добра: історія волонтерства Марини Хруцької

Волонтерство – важлива та шляхетна місія, яка з початку повномасштабного вторгнення набула нового та ще більш змістовного значення для багатьох українців. Чимало волонтерів серед мешканців Покровської громади, які докладають зусиль, щоб підтримати інших.

eye

38

Громада 1

03 липня 2024 14:15

Покровські черлідерки у складі збірної команди України здобули золото на Чемпіонаті Європи

Черліденг – видовищний, феєричний вид спорту. Однак, ні для кого не секрет, що він вимагає величезної роботи, а іноді навіть надзусиль

eye

34

Громада 1

03 липня 2024 11:40

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

101

Громада 1

02 липня 2024 18:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію