• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

eye

45

02.07.2024 18:30

Громада 1

img

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.  
  
Як зазначила Юлія Свириденко, уряд виділив Понад 2,38 мільярда гривень з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в прикордонних та прифронтових регіонах. На ці кошти будуть відновлені шляхи, які використовуються для потреб ЗСУ та гуманітарних цілей.  

Зазначається, що кошти можуть бути витрачені виключно на відновлення зруйнованих доріг, що використовуються для перевезення військових і гуманітарних вантажів та як евакуаційні маршрути.   
 

Відповідно до рішення Уряду, на відновлення доріг в Донецькій області спрямують 324,5 млн грн.  

Кошти надійдуть в розпорядження обласних адміністрацій, які мають погодити, зокрема, з Міноборони, МОЗ та Мінінфраструктури перелік доріг, важливих для забезпечення потреб оборони й гуманітарних цілей та підлягають відновленню. 

 «Ми дуже вдячні уряду за цю своєчасну підтримку. Виділені кошти дозволять відновити ключові транспортні маршрути, що є життєво важливими для нашої громади, особливо в умовах постійних обстрілів», – додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Крім того, під час візиту у Донецьку область, Юлія Свириденко провела низку зустрічей із представниками бізнесу, обласною адміністрацією, з якими обговорили проблемні питання роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу в Донецькій області, погашення заборгованості із заробітної плати перед шахтарями, роботу аграріїв в умовах бойових дій, необхідність відшкодування витрат, які понесли підприємства області під час релокації до більш безпечних регіонів. 

Окрему увагу приділили роботі банківського сектору в регіоні. Разом із начальницею Донецької обласної філії Ощадбанку Ганною Прасол голова Донецької ОДА Вадим Філашкін та начальник Покровської МВА Сергій Добряк ознайомили пані міністерку з роботою стаціонарних і мобільних відділень банку на Донеччині, зокрема, в одному зі старостинських округів Покровської громади. 


Говорили і про підтримку мікро- та середнього бізнесу, надання кредитів та грантів.

«Сьогодні, перебуваючи на Донеччині, ми бачимо, що бізнес попри величезні виклики продовжує працювати, демонструючи неймовірну стійкість», – зауважила Юлія Свириденко.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віце-прем'єр-міністр України Юлія Свириденко відвідала Покровську громаду

Сьогодні, 2 липня, до Покровської громади завітала Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко, яка зустрілась із керівниками Донеччини та провела робочу нараду щодо відновлення транспортної інфраструктури регіону.

eye

45

Громада 1

02 липня 2024 18:30

Покровські футболісти взяли срібло всеукраїнського турніру

25-28 червня у селищі Щасливе на Київщині пройшов Всеукраїнський турнір «Кубок футбольного запалу» на призи ДЮФК «Арсенал».

eye

20

Громада 1

02 липня 2024 17:40

У Шевченківському старостинському окрузі відбувся виїзний прийом фахівців УСЗН

З метою наближення соціальних послуг до мешканців, працівники Покровської МВА організовують регулярні виїзди мобільного офісу УСЗН до всіх старостинських округів громади

eye

24

Громада 1

02 липня 2024 17:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію