• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Комплексна підтримка ветеранів: Покровськ презентував послуги для Захисників та Захисниць

eye

57

02.07.2024 10:18

Новини громад

img

У ході робочої поїздки на Донеччину в.о.міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун ознайомився з програмами підтримки ветеранів та членів їхніх родин, що реалізуються в Покровській громаді. 

Разом із заступником голови Донецької ОДА Олександром Шевченком, начальником управління з питань ветеранської політики ДонОДА Артуром Насібяном, начальником Покровської МВА Сергієм Добряком та заступницею очільника громади Наталією Іваньо в.о.міністра відвідав ЦНАП та УСЗН. 

Як зазначив Сергій Добряк, у Покровській ТГ розроблено та впроваджено Комплексну програму соціальної підтримки ветеранів війни з числа Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) Захисників та Захисниць України на період 2023-2025 роки.

Вона передбачає ряд заходів, що здійснюються на місцевому рівні, з метою не тільки фінансової підтримки, а і соціального захисту, вирішення нагальних питань ветеранів, їхніх соціально-побутових проблем, реабілітації Захисників та захисниць України, членів їх родин та членів сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) Захисників та Захисниць України.

«Станом на сьогодні кількість ветеранів у Покровській громаді складає близько 1 300 осіб, в тому числі: 95 членів сімей загиблих (померлих), 6 зниклих безвісти Захисників та Захисниць України та 50  осіб з інвалідністю внаслідок війни. Це особи, які отримали статус в управлінні соціального захисту населення та яких охоплено всебічним соціальним захистом та підтримкою», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Для поліпшення матеріального стану ветеранів війни та сімей загиблих (померлих) Захисників України надається одноразова матеріальна допомога за рахунок коштів бюджету територіальної громади. 

Протягом 2024 року за соціальною підтримкою до управління соціального захисту звернулося:
- грошова допомога на спорудження надгробка: 13 осіб по 40 тис. грн,  
- грошова допомога у разі загибелі  Захисника України: 2 особи по 50 тис. грн,
- грошова допомога члену сім'ї Захисника України, який пропав безвісти: 4 особи по 100 тис. грн
- щомісячна допомога дітям загиблих Захисників України: 26 осіб по  2 тис. грн. 

Загальна сума витрачених коштів з бюджету територіальної громади на виплату грошової допомоги у 2024 році складає 1 280 000 грн.

Також мають можливість отримати одноразову грошову допомогу за рахунок коштів місцевого бюджету військовослужбовці у разі поранення, яке сталося внаслідок захисту Батьківщини, у зв'язку з військовою агресією рф проти України на лікування у розмірі 5 тис. грн та військовозобов’язані, яких прийнято на службу за контрактом на строк не менше 3 років у розмірі 10 прожиткових мінімумів (для працездатних осіб). Станом на сьогодні ця сума складає 30 280 грн.

На обліку для отримання грошової компенсації на придбання житла перебувають 97 осіб з числа учасників АТО/ООС. З 2020 року 46 осіб профінансовано на суму  86 701,836 тис. грн та станом на 01.07.2024 придбали житло 42 особи. 

Не залишилися поза увагою Покровської міської територіальної громади діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в тому числі діти  батьки, яких  визнані учасниками бойових дій. На умовах співфінансування з обласним бюджетом 50/50 виділено коштів з бюджету територіальної громади на оздоровлення дітей 2 312 000 грн.

Також вагомою підтримкою членів сімей військовослужбовців, а також сімей загиблих Захисників України, осіб з інвалідністю внаслідок війни є Програма забезпечення дровами. У випадку пошкодження житла при обстрілах Покровська громада виконує роботи по поточному ремонту та оновленню осель. Це дає додаткові гарантії нашим захисникам та захисницям. 

Важливим кроком для забезпечення підтримки ветеранів та членів їхніх родин є запровадження в Покровську «єдиного вікна». 

Ця послуга працює в місцевому центрі надання адміністративних послуг з листопада 2023 року. 

Як розповіла керівниця ЦНАПу Алевтина Жук, для надання послуг ветеранам та членам їх сімей створено окреме робоче місце, а також передбачена можливість першочергового надання адміністративних послуг таким особам.

Загалом з моменту відкриття було надано наступні адміністративні послуги ветеранам та їх родинам:
- послуги Міністерства у справах ветеранів-4;
- послуги Управління соціального захисту населення Покровської міської ради-2;
- послуги Головного управління Пенсійного фонду України-94;
- послуги з реєстрації місця проживання фізичних осіб міської ради-347;
- послуги з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень-158;
- послуги у сфері державної реєстрації актів цивільного стану громадян-20;
- послуги з виготовлення паспортних біометричних документів-772;
- послуги у сфері державної реєстрації громадських формувань-5 та інші.

«Головним пріоритетом для нас є доступність для всіх категорій осіб з порушеннями зору, слуху, мови, маломобільноїгрупи населення. Встановлено резинові пандуси для зручного заїзду у приміщення, звуковий маячок для людей з порушенням зору, встановлена система УТОГ та додатково встановлена кнопка виклику адміністратора. Встановлені індивідуальні підходи для обслуговування ветеранів. При зверненні до ЦНАПу, ветеранів та учасників бойових дій за бажаною послугою ми виявляємо потребу за принципом «життєвої ситуації», аналізуємо та надаємо супутні послуги, які можуть бути в нагоді.
При виникненні окремих питань, на які ми не можемо надати консультацію, ми пропонуємо звернутись на ЄДИНУ ГОРЯЧУ ЛІНІЮ Міністерства у справах ветеранів України», - зауважила Алевтина Жук.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Понад півсотні багатодітних сімей у Покровську отримали гуманітарну допомогу від благодійників

Вчора, 1 липня, 60 багатодітних сімей у місті Покровськ отримали гігієнічні набори від благодійників в приміщенні Координаційного комітету самоорганізації населення Покровської громади.

eye

14

Громада 1

02 липня 2024 12:35

Епідемічна ситуація у Покровській громаді стабільна: медики фіксують спад захворюваності на ГРВІ

Покровська громада продовжує забезпечувати своїх мешканців необхідною медичною допомогою, підтримуючи здоров'я населення та надаючи важливу інформацію щодо профілактики захворювань.

eye

19

Громада 1

02 липня 2024 11:40

Комплексна підтримка ветеранів: Покровськ презентував послуги для Захисників та Захисниць

У ході робочої поїздки на Донеччину в.о.міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун ознайомився з програмами підтримки ветеранів та членів їхніх родин, що реалізуються в Покровській громаді. 

eye

57

Новини громад

02 липня 2024 10:18

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію