• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

eye

36

01.07.2024 09:35

Громада 1

img

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

До проведення творчого змагання приєдналися місцеві заклади освіти, на базі яких тепер є мініосередки цього руху з керівниками, педагогами та дітьми учасниками віком від 6 до 18 років.

На обласний етап конкурсу, який тривав з квітня по травень, діти Покровська, Добропілля, Бахмуту, Слов'янська, Мирнограда, Торецька, Новогродівки та Селидового надіслали 107 робіт у десяти номінаціях: рукоділля, малюнок, поетичний та прозові твори, фото, анімаційний фільм, ілюстрація до твору, комп'ютерна навчальна презентація, плакат, соціальна реклама та соціальний ролик.

«До нас приєдналися педагоги, дошкільнята, заклади освіти, заклади позашкільної освіти всієї Донецької області. Звичайно, працю дітей треба відзначити й ми доєднали їх до свого підрозділу, принаймні тимчасово, в рамках конкурсу», – зазначила головна спеціалістка з питань позашкілля відділу освіти Покровської міської ради Віра Шуминська.

Підсумковий захід пройшов у змішаному очно-дистанційному форматі. Через інтернет-зв'язок з вітальними словами до заходу доєднались голова громадської організації та регіональна кураторка.

«Попри те, що ваш регіон на сьогодні є найнебезпечнішим в країні, на Донеччині досить велика кількість робіт, навіть в порівнянні з більш безпечним регіонам. Тому від себе особисто хочу дуже подякувати координатору цього конкурсу у вашому регіону, і хочу подякувати окремо всім членам журі, які погодилися оцінити таку велику кількість робіт», – зазначила регіональна кураторка областей ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки» Олега Маршенко.

Учасники заходу переглянули найяскравіші роботи, представлені на конкурсі. В основі кожної — тема безпеки у різних її проявах, а ще любов до батьківщини й турбота про її майбутнє. П'ятнадцять членів журі працювали 5 днів або вибрати найкращі роботи. Процес оцінювання був максимально прозорим.

За словами членів журі дуже нелегко оцінювати творчість, а тим паче дитячу.

«Наші діти на тлі того, що відбувається навколо, передають свої емоції, мрії, бажання та трошки навколишнього світу, де вони перебувають. Але це все від душі й ми дуже радіємо тому, що діти долучились до участі в конкурсі», – додала головна спеціалістка з питань позашкілля відділу освіти Покровської міської ради Віра Шуминська.

Членів журі та керівників наставників дітей відзначили на заході Подяками. Начальниця відділу освіти Любов Воротинцева подякувала всім організаторам конкурсу, журі, педагогам, які надихали дітей. Саме вона привезла до Покровська ідею створення місцевого осередку школи безпеки, після знайомства у Києві з головою громадської організації «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

«Дуже тішить те, що наші діти свідомо аналізують ситуацію безпеки навколо себе. Це стосується й загроз в інтернет-середовищі, і небезпеки воєнного часу, булінгу та інших напрямків. Це дуже цінно. Я вдячна всім, хто  бере в цьому безпосередню участь», – зауважила  Любов Воротинцева.

Вже незабаром відбудеться Всеукраїнський етап конкурсу, участь в якому візьмуть по три роботи учасників з кожної номінації.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Безпека і творчість: підбито підсумки обласного конкурсу дитячо-юнацької творчості у Покровську

Визначено переможців обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячо-юнацької творчості «Безпека в житті – життя у безпеці», який проводився громадською організацією «Всеукраїнський громадський дитячий рух «Школа безпеки».

eye

36

Громада 1

01 липня 2024 09:35

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

77

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Для зручностей пасажирів: фахівці КП “Покровськавто” встановили зупинку громадського транспорту навпроти парку “Ювілейний”

Під час нещодавнього прийому начальника Покровської МВА Сергія Добряка з мешканцями, було озвучено прохання щодо облаштування зупинки громадського транспорту саме в цій частині міста.

eye

22

Громада 1

28 червня 2024 18:25

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію