• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Забезпечення водопостачання в Родинському: за рахунок місцевого бюджету облаштовано 3 свердловини в приватному секторі

eye

39

28.06.2024 16:00

Новини громад

img

Одне з нагальних питань життєзабезпечення мешканців Покровської громади — це стале водопостачання. Зараз мешканці Родинського отримують воду з альтернативного джерела одного з вугільних підприємств. Взимку води мешканцям достатньо, але влітку внаслідок її активного розбору для поливу, на жаль, води всім містянам не вистачає.

За словами виконуючого обов’язки директора КП «Покровськводоканал» Максима Вакуленка, звичайні обсяги споживання води населенням міста Родинське складають близько 2 000 м³ на добу взимку та 2 700 м³ на добу влітку.

«Наразі ми отримуємо з альтернативного джерела воду в обсягах 400-600 м³ на добу. Тобто маємо трикратний дефіцит. Іншого джерела не існує, тому для вирішення проблеми було прийняте рішення – буріння свердловин загального користування», – зазначає Максим Вакуленко.

У Покровській громаді за кошти місцевого бюджету вже виконано облаштування 79 свердловин. За підрахунками, 233 свердловини пробурені та функціонують за кошти громадян.

Дуже багато мешканців Родинського зверталися як до старостату, так і на особистих прийомах до начальника військової адміністрації Сергія Добряка з питанням про нестачу води. 

Спільними зусиллями було зроблено три свердловини загального користування в приватному секторі міста Родинське.

«Наразі виконано буріння свердловин за трьома адресами в приватному секторі. Це свердловини глибиною від 44 до 56 метрів. Глибини свердловин невеликі, тому що в нашому регіоні взагалі немає водоносних прошарків. Воду зі свердловин отримати можна близько 3-5 м³ на годину. Звертаємо увагу мешканців, що ця вода є технічної якості», — додає Максим Вакуленко.

Враховуючи водовіддачу від альтернативного джерела, цілодобово або в часи подачі воду мешканці отримують лише тільки взимку. В літній період, коли починається більший відбір води та полив, не всі мешканці мають змогу отримати послуги з водопостачання. Завдяки водопідкачкам КП «Покровськводоканал» багатоквартирні висотні будинки мають можливість отримати воду, а приватний сектор, за рахунок облаштування водопровідних мереж, немає такої можливості.

«У межах міста Родинське вже виконані роботи з буріння свердловин і ведуться подальші роботи з облаштування фільтрувальних установок на котельнях. Це дасть людям можливість отримати питну воду доброї якості. Найближчим часом буде облаштовано ще декілька точок роздачі безкоштовної питної води в межах міста Родинське та в інших населених пунктах нашої громади. Ми робимо все, аби мешканці мали доступ до води», — зазначає заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

За словами старости Родинського старостинського округу, для розташування свердловин локації обирались так, щоб  було зручно мешканцям приходити та набирати безкоштовну воду.

«Ми дуже вдячні Покровській МВА, а також всім, хто допомагає нашому місту та нашим містянам бути з питною та технічною водою в такий скрутний час. На найближчий час заплановано також відкриття свердловини, яку наразі будують волонтери. В нас є дві локації, де безкоштовно видається питна вода. Це водонапірна башта на вулиці Залізнична та будинок молитви – там волонтери теж встановили водоочисну систему зворотного осмосу. Мешканці можуть отримати там питну воду», — розповідає начальниця відділу управління Родинського старостинського округу Ганна Мойсейчук.

Нові свердловини працюють цілодобово, виключно як свердловини загального користування для роздачі технічної води. Всі вони виконані за кошти місцевого бюджету під керуванням КП «Покровськводоканал». Всі експлуатаційні та поточні ремонти будуть виконуватися за рахунок комунального підприємства.

Благоустрій територій буде проведено спільними зусиллями разом з місцевим старостатом. Сміття буде вивезено силам КП «Покровськводоканал».

«Ця свердловина в нас уже 3 дні працює. Це дуже важлива подія для місцевого населення. Велика подяка Покровській МВА за сприяння в цьому питанні», – дякує місцева мешканка Лариса Володимирівна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

90

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

52

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію