• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Активні парки Покровська: рух до здорової громади

eye

73

27.06.2024 18:10

Громада 1

img

Соціальний проєкт «Активні парки» на території Покровської громади почав функціонувати у 2020 році. Після повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України робота координатора активних парків була призупинена. Проте, у 2023 році вона відновилася, і наразі проєкт продовжує активно діяти.

Основною метою проєкту є масове залучення населення до занять фізичною культурою та спортом. За підсумками 2023-2024 років Покровська громада стала однією з найкращих у розвитку фізичної культури та спорту в регіоні. Координатор соціального проєкту «Активні парки» був визнаний найкращим у 2024 році в Донецькій області.

«На жаль, наразі тренування для дітей до 18 років у громаді призупинені до вересня. Тому такі локації – це місце, де всі охочі можуть самостійно долучитися до спортивних занять. Активна молодь продовжує відвідувати майданчики, займаючись фізичною культурою та спортом», — зазначив начальник управління сім?ї, молоді та спорту Віталій Щербинка.

Локації активних парків забезпечують мешканцям можливість проводити дозвілля у вільний від роботи та навчання час. Керівники проєкту зазначають, що це не є учбово-тренувальним процесом, і кожен може відвідувати локації у зручний для себе час. Важливо, що на локаціях є координатор, який може підказати, як правильно займатися на тренажерах, та надати рекомендації щодо виконання вправ. Крім того, на локаціях розміщені таблички з QR-кодами, що дозволяють через телефон отримати інструкції з виконання вправ.

«Уже другий рік я є координатором за договором від обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх», який працює з однойменним Всеукраїнським центром. Ми проводимо роботу три рази на тиждень — це по дві години у будні дні та по чотири години у вихідні дні. Організовуємо різні активності на локаціях, такі як настільний теніс, футбол, волейбол, баскетбол, фітнес та ранкова руханка для всіх верств населення», — розповіла координатор соціального проєкту «Активні парки» Ольга Антоненко.

Сьогодні в місті Покровськ діють чотири локації активних парків. На цей час проєкт здебільшого працює з повнолітніми мешканцями громади віком від 18 до 60 років. 

Проєкт «Активні парки» завдяки роботі координатора та підтримці громади забезпечує можливість для всіх охочий займатися спортом та вести активний спосіб життя.

«У нашій громаді дуже багато спортивних людей, як професіоналів, так і аматорів. Активні парки дійсно є популярними серед населення і це дуже тішить, адже мешканці не байдужі до спорту, вони за здоровий спосіб життя. Всі охочі можуть займатися на локаціях самостійно, а також звертатися до координатора. В наш непростий час – це чудова можливість розвантажитись емоційно та підтримувати себе у формі», — зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

53

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію