• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Як протидіяти дезінформації та ефективно комунікувати: представниці Покровської громади взяли участь у тренінгу 

eye

99

27.06.2024 11:18

Новини громад

img

З 24 по 26 червня Центр стратегічних комунікацій провів триденний тренінг «Протидія дезінформації та стратегічні комунікації». Серед учасників – представники обласних, районних та міських адміністрацій Донецької і Луганської областей. Покровську МВА представляли начальниця відділу інформаційної політики Катерина Янжула та начальниця відділу культури та ОКС Олена Олехнович. 

За словами заступника міністра культури та інформаційної політики України з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка, для міністерства тема тренінгу має стратегічний пріоритет, оскільки це те, з чим не можна справитись за один день чи семінар. Має бути системний підхід, який і демонструє міністерство. 

Чому саме на державних службовцях регіонів зосереджений тренінг розповів керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей:
«Донецька та Луганська області – це передова: як в конвенційній, так і в інформаційній війні. Тому саме ви – перший рівень інформаційної оборони в цій інформації війні, яка реалізується зараз. На вас великі сподівання, оскільки ви – люди, які першими бачать загрози, які виникають перед державою в цілому».

Про важливість підтримки таких проєктів та боротьбу з дезінформацією зазначила Олена Урсу, очільниця команди за напрямком «Демократичне врядування» UNDP в Україні, а також заступник голови Донецької ОВА Олександр Шевченко.

«Сьогодні поняття дезінформації, стратегічних та кризових комунікацій, інформаційних війн, ІПСО та фейків стають дедалі актуальнішими. Вчитися виявляти їх та протидіяти їм треба в першу чергу для того, щоб убезпечити себе та своїх близьких від маніпуляцій та нав?язування ворожих наративів. Ми маємо не тільки фізичну війну з Росією, ворог воює з нами на смисловому та інформаційному фронті. Інформаційна війна не змінює переконань людини, це робить смислова війна. Тож бажаю усім учасникам заходу утвердитись у своїх переконаннях, аби ворог не зміг похитнути їх упевненості», – зауважив Олександр Шевченко. 

Протягом трьох днів учасники тренінгу розбирали роль стратегічних комунікацій в управлінні державою та побудові репутації та іміджу України; дізнавались, як протидіяти дезінформації та боротися з наративами і неправдивими повідомленнями; вчилися розробляти комунікаційну стратегію та план, а також складати кризові реагування. 
Учасники заходу протягом трьох днів  знайомились з теорією та розбирали кейси вдалих комунікацій, працювали у групах та презентували тренерам свої напрацювання.

«Сьогодні інформаційна війна — це наше повсякдення. За допомогою онлайн-видань, ТБ та інших медіа росіяни ведуть інформаційну війну проти України, видаючи пропаганду за зріз реальності. Тому одне з найголовніших завдань кожного українця — вміти виявляти інформаційний вплив, ІПСО та протистояти ним. Звичайно, не кожен житель буде витрачати час, аби аналізувати, досліджувати та зіставляти факти, щоб перевірити правдивість опублікованого. Але ж, хочеться вірити, що українці – свідома нація, яку важко ввести в оману. Для цього вкотре закликаємо наших мешканців ретельно перевіряти інформацію та довіряти лише офіційним джерелам. Насамперед це офіційні сайти органів державної та місцевої влади. Ми докладаємо чималих зусиль, щоб та інформація, яка міститься на офіційних ресурсах, була оперативною, цікавою та корисною для усіх категорій громадян», – зауважила начальниця відділу інформаційної політики Управління інформаційної та внутрішньої політики Покровської МВА Катерина Янжула.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію