• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Черговий обстріл Покровської громади: робота соціальних служб і міжнародних організацій

eye

98

27.06.2024 09:30

Громада 1

img

24 серпня Покровська громада знову постраждала від ворожих обстрілів. У таких надзвичайних ситуаціях всі служби громади діють згідно з відпрацьованим механізмом реагування, який включає екстрені заходи для порятунку людей та надання допомоги населенню. Після першочергових дій кожна організація виконує свої функції за власними напрямками.

Так, Управління соціального захисту населення активно шукає міжнародних партнерів для надання допомоги постраждалим як фінансово, так і будівельними матеріалами. 

Загалом до Контакт-центру звернулося 75 осіб, а ще 45 осіб звернулися за медичною допомогою в лікарню.

Першу хвилю поранених прийняли медики, надаючи невідкладну медичну допомогу. Надалі фахівці Управління соціального захисту продовжують роботу з постраждалими, моніторять їх стан та визначають потреби в соціальній допомозі та фінансах на лікування. Станом на сьогодні, спеціалісти УСЗН разом з медиками склали список з 6 осіб, які потребують соціальної підтримки.

За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, міжнародні організації та благодійні фонди завжди швидко приходять на допомогу постраждалим.

«У перший день після обстрілу до громади прибув благодійний фонд «Янголи Спасіння», який доставив будівельні матеріали для мешканців, чиє житло було пошкоджено. Крім того, незабаром до громади приїде Міжнародна організація з міграції (МОМ) для надання додаткової допомоги у вигляді будівельних матеріалів. З понеділка організації «Людина в біді» та «Карітас» розпочнуть прийом постраждалих і надання їм фінансової допомоги», – зазначає Ірина Бонзюх.

Крім коштів від міжнародних організацій, розглядається можливість виплати одноразової грошової допомоги сім'ям, які значно постраждали внаслідок ворожої атаки, з місцевого бюджету. Також родини загиблих цивільних мешканців отримають допомогу в розмірі 100 тисяч гривень.

Робота Управління соціального захисту населення також включає складання повного списку постраждалих від обстрілу для передачі даних до міжнародних організацій. Це забезпечить надання допомоги не лише тим, хто звернувся до Контакт-центру та лікарні, але й іншим постраждалим.

«Виплати міжнародними організаціями проводяться на одну людину в розмірі 10 800 грн. З початку 2024 року постраждалим від обстрілів було виплачено близько 5 млн грн», – зазначила начальниця Покровського Управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію