• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада надає всебічну підтримку внутрішньо переміщеним особам

eye

45

26.06.2024 13:05

Громада 1

img

Як зареєструватися як ВПО та отримати допомогу.

Покровська громада неухильно підтримує людей, які були змушені покинути свої домівки через війну, надаючи їм усебічну допомогу та послуги. Ефективна співпраця місцевих органів влади та гуманітарних організацій дозволяє оперативно реагувати на потреби переселенців та забезпечувати їх всім необхідним.

Станом на червень 2024 року  у Покровській громаді зареєстровано 21 853 внутрішньо переміщені особи, з яких 2 626 – діти. З початку повномасштабного вторгнення до громади прибуло близько 12 500 людей, які рятувалися від активних бойових дій.

«Здебільшого до нашої громади переміщаються люди які проживали на території, де ведуться активні бойові дії, зокрема це Селидівська, Новогродівська та Очеретинська громади», — зазначає начальниця відділу прийому громадян з питань всіх видів допомоги Наталія Калантай

Довідку ВПО можна отримати протягом одного дня. Для цього потрібно звернутися до Управління соціального захисту населення з паспортом, ідентифікаційним кодом та заявою. 

ВПО, які вже отримали статус, мають право на гуманітарну допомогу, що включає продуктові та гігієнічні набори. Крім того, вони можуть звернутися за призначенням допомоги на проживання та субсидії. 

Внутрішньо переміщені особи, які не мають реєстрації, але проживають у приміщенні без договору оренди, також мають право на субсидію.

Субсидія призначається на один термін: опалювальний та неопалювальний.
 

Громадянам, які не зверталися за субсидією після 1 січня 2022 року, рекомендується зробити це зараз.

Субсидія надається лише за однією адресою. Якщо внутрішньо переміщена особа вже отримує субсидію за зареєстрованим місцем проживання, то субсидію за іншою адресою, тобто за фактичною, вона не може отримувати.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію