• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Представники Покровської громади серед учасників міжнародної конференції реабілітації людського потенціалу і відбудови медичної інфраструктури України

eye

83

25.06.2024 15:05

Громада 1

img

24-25 червня у м.Варшава, Польща проходить міжнародна виставка-конференція REBUILD UKRAINE: HEALTH & REHABILITATION, участь в якій беруть і представники Покровської МВА, а саме заступниця очільника громади Маргарита Ідрісова, директор Покровської КЛІЛ Юрій Бородін, директорка ЦПМСД Інеса Остряніна.

За два роки агресивної війни рф завдала значних руйнувань медичній інфраструктурі України. Зокрема, пошкоджено 1 537 медичних закладів, з яких 203 зруйновані повністю. Внаслідок воєнних дій тисячі людей отримали фізичні й психічні травми. Тепер вони потребують лікування й реабілітації.

Медичні інституції України об’єдналися, щоб продемонструвати всьому світу потреби й можливості з відновлення людей, чиє здоров’я постраждало від війни, та залучити додаткові кошти для розбудови сучасної медичної інфраструктури та реабілітації. 

Серед учасників заходу – державні структури, міжнародні донорські та фінансові організації, реабілітаційні центри, українські громади та їх медичні заклади, а також представники благодійних фондів та інвестиційних компаній, які можуть допомогти в відбудові медичної галузі України. 

Формат заходу включає:

  •  Національний павільйон «Україна та її проєкти з медичного відновлення»;
  • Марафон проєктів з реабілітації, медичного відновлення та відбудови інфраструктури;
  • Міжурядовий пресбрифінг представників України, ЄС та інших держав;
  • Конференція з питань інтеграції системи охорони здоров’я України в систему ЄС, досвід відновлення та реабілітації, створення безбар’єрного простору в громаді та країні;
  • Конференція донорів та інвесторів;
  •  Експозиція медичного обладнання, технологій та рішень.
  • Національні павільйони таких країн як: Австрія, Бельгія, Чехія, Данія, Німеччина, Франція, Фінляндія, Швеція, Великобританія;
  • Нетворкінг та ділове спілкування.

Під час конференції учасники ознайомились з передовими технологіями в медичній галузі, досвідом впровадження кращих практик та кейсів європейських країн, державними програмами підтримки ветеранів, етапами реалізації всеукраїнської програми з ментального здоров?я «Ти як?».

Потреби сьогодення, роботу медичних закладів прифронтової Донеччини та реабілітацію людей, що постраждали внаслідок збройної агресії з боку рф, представники Покровської громади обговорили із заступником Міністра у справах ветеранів Максимом Кушніром, головою координаційного центру з психічного здоров?я Оксаною Збітнєвою та міжнародними партнерами, зокрема, шведською делегацією, яку очолила Міністерка охорони здоров?я Швеції Ако Анканберг Йоганссон. 

«Одним із ключових напрямків повоєнного відновлення здоров’я нації є створення ефективної мережі реабілітації: додаткових лікувальних центрів, відділень з реконструктивної хірургії, протезних центрів, відбудова зруйнованих медичних закладів. Все це вимагає додаткового фінансування, підтримки інших держав та країн-партнерів, що зацікавлені в Перемозі України. Мали змістовну зустріч зі шведською делегацією, яка хоче внести свій вклад в повоєнне відновлення та реабілітацію людей, які постраждали від війни. Загалом, такі масштабні події дають надію на те, що Україна не самотня в прагненні миру та найскорішої відбудови. Велика кількість міжнародних партнерів готові допомагати та інвестувати в розвиток як медичної галузі, так і в реабілітацію постраждалих від війни», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію