• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Психоемоційна підтримка та важливість самодопомоги під час війни: працівники відділу культури пройшли тренінг

eye

109

24.06.2024 13:05

Громада 1

img

Питанням підтримки ментального здоров'я в Покровській громаді приділяється велика увага. В рамках всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» під керівництвом першої леді України Олени Зеленської, Покровський міський центр соціальних служб Донецької області проводить низку заходів, яка націлена на підтримку психічного здоров'я мешканців нашої громади.

 Навчальні тренінги вже не вперше проводяться для  працівників бюджетних організацій та установ, і сьогодні такий тренінг пройшли працівники відділу культури Покровської  громади. Мета цього тренінгу – ознайомитись з вправами миттєвої самодопомоги, яка необхідна для того, аби дбати про своє здоров'я і мати можливість поділитися цими знаннями з тим, хто має в них потребу. 

«Ці питання дуже важливі під час війни. Наш тренінг складається з двох частин. Це перш за все ознайомлення з питаннями, що таке стрес та як він виникає. Друга частина містить практичні заходи: вправи на дихання та професійну релаксацію, а також на підтримку свого психічного стану», –  зазначила директорка міського центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.  

У період, коли вся країна переживає важкі часи, підтримка психоемоційного стану є надзвичайно важливою. Це не лише допомагає нам справлятися з поточними викликами, але і є профілактикою хронічних захворювань у майбутньому. Збереження психоемоційного балансу має безпосередній вплив на фізичне здоров'я, що робить його невіддільною складовою загального добробуту.

«На долю будь-якої людини випадають важкі часи, і я кажу не про одну людину, а про ціле суспільство. Потрібно не хвилюватися та чекати майбутнього, наскільки це можливо повноцінним життям сьогодні. Зрозуміло, що це не буде так, як у довоєнні часи, але все одно необхідно бачити маленькі приємності, які нас радують сьогодні та підтримують людину навіть зараз», — розповіла заступниця директора Покровського міського центру соціальних служб Наталія Антонова.

Фахівці вважають, що техніки самодопомоги, які включають методи релаксації, управління стресом і підтримки позитивного мислення, можуть суттєво допомогти в подоланні негативних емоцій.

«У сучасному світі, сповненому викликів та невизначеності, вміння долати стрес стало життєво необхідною навичкою. Дуже важливо при цьому не соромитися звертатися до професіоналів з метою підвищення обізнаності в даній темі, консультування та отримання психологічної допомоги. Це дуже важливі речі. Саме тому сьогодні ми вчимося —опановуємо базові техніки, які зможемо використовувати у повсякденному житті під час стресових ситуацій», — зазначила директорка історичного музею Ангеліна Рожкова.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію