• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської МВА зустрілися з мешканцями двох мікрорайонів міста

eye

84

20.06.2024 17:55

Громада 1

img

Керівництво Покровської міської військової адміністрації завершило серію зустрічей з мешканцями міських мікрорайонів. Днями начальник МВА Сергій Добряк та його заступник Олексій Стебель зустрічалися з жителями мікрорайонів «Лазурний» та «Сонячний». Темою обговорення стало прагнення мешканців перейти від приватних обслуговуючих компаній до комунального підприємства «Господар» через численні нарікання щодо благоустрою будинків та навколишньої території.

Наразі будинками в мікрорайонах «Шахтарський», «Лазурний», «Південний» та «Сонячний» опікуються два приватні підприємства, але, за словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, вони часто нехтують своїми обов’язками.

Керівники громади повідомили, що отримали попередження від Покровського РЕМ про відключення під’їзного освітлення в багатоквартирних будинках через велику заборгованість, що утворилася в однієї з приватних обслуговуючих компаній за електропостачання.


«У нашого Багатогалузевого комунального підприємства були гарні відносини з ФОПами, які обслуговують ці чотири приватні компанії, але, на жаль, зараз ФОПи мають велику заборгованість. Ми розпочали судові процеси, адже боргу назбиралося вже понад 3,5 мільйона гривень. Така сама ситуація склалася з електрикою внутрішніх мереж під'їзду. ФОПи винні вже майже 1,5 мільйона гривень за це, але платити не збираються. Тому ми ініціювали розірвання чинних договорів з компанією ДТЕК, задля того, щоб компанії сплачували за послуги напряму», — розповів Олексій Стебель.


Щоб не залишити покровчан без електропостачання в під'їздах, керівники громади запропонували жителям мікрорайонів два варіанти: внести пропозицію ФОПам, щоб обслуговуючі компанії напряму уклали договори на постачання електроенергії з ДТЕК, або перейти на обслуговування КП «Господар».


Комунальне підприємство «Господар» ефективно виконує свої функції, його послугами вже активно користується значна частина міста, включаючи приватні будинки, власники яких уклали договір на обслуговування.

«Якщо відключення станеться, то у людей не працюватимуть ані свердловини, ані насоси, і тим більше освітлення в під'їздах. Також це може стосуватися роботи ліфтів», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Присутні уважно вислухали пропозиції, ставили питання керівництву Покровської МВА та обговорювали всі деталі щодо переходу до міського комунального підприємства. За словами мешканців мікрорайонів «Сонячний» та «Лазурний», така альтернатива їх би цілком влаштувала.


Так, аби перейти на обслуговування до КП «Господар», мешканцям потрібно провести загальні збори та зібрати підписи власників 75% від загальної площі житлових приміщень. Деталі та допомогу в оформленні документів можна дізнатись в комітеті самоорганізації населення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію