• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Обдаровані діти: Шестеро учнів Покровської громади стали переможцями МАН

eye

147

19.06.2024 11:15

Громада 1

img

Заклади освіти нашої громади протягом багатьох років беруть активну участь у заходах Малої академії наук України. Цьогоріч всупереч труднощам воєнного часу 46 учнів підготували свої науково-дослідницькі проєкти. 38 учасників взяли участь в обласному етапі конкурсу – захисту, з них 32 стали його переможцями.  

Малу Академію Наук України засновано з метою підтримки та розвитку обдарованої учнівської молоді, яка вже сьогодні стає на шлях наукових досліджень. Тому проведення конкурсу-захисту учнівських науково-дослідницьких робіт під її проводом – це важливий крок вперед у підготовці нового покоління науковців для нашої країни. Також конкурс є майданчиком нових ідей, наукових відкриттів та проєктів, завдяки якому діти отримують можливість спілкуватися, ділитися новими знаннями та навичками. 

Так, в складі команди Донеччини 13 учнів представили Покровськ на всеукраїнському рівні. Маємо 6 переможців:  

1 місце – учень ЗОШ № 9 Дмитро Осіпов; 
2 місце – учениця НВК № 1 Софія Манько; 
3 місце – учні ЗОШ № 9 Олександр Пхайко й Аліна Бондаренко та учні ліцею № 1 Поліна Коваленко та Анжеліка Ходирєва. 

Цього року здобувачі освіти з Покровської громади вперше взяли участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «Inventor UA».  І одразу маємо перемоги: 
 
Єрьоміна Марія, НВК № 1 – 1 місце в номінації «Збереження здоров'я та лікування від хвороб»; 
Ходирєва Анжеліка, ліцей № 1 – 2 місце в номінації «Прикладні інженерні технології»; 
Осипов Дмитро, ЗОШ №9 - 3 місце в номінації «Цифрові технології». 

Ці перемоги –  результат не лише кропіткої праці учнів, це також показник роботи вчителів, батьків та всієї освітянської спільноти.

  «Значну увагу в навчальному закладі приділено розвитку творчого учнівського колективу. НВК № 1 стали слухачами всеукраїнських профільних шкіл при НЕНЦ на базі МАН України та обласної очно-заочної школи «Юний дослідник», де успішно пройшли навчання захистили науково-дослідницькі роботи та отримали сертифікати. Саме співпраця з профільними школами надала можливості здобувачам освіти отримати вагомі результати в пошуково-дослідницькій діяльності», – зазначила заступниця директора Покровського НВК №1 Ірина Гречук. 

Участь у МАН є надзвичайно цінним досвідом для школярів, який може суттєво вплинути на їхнє життя в майбутньому. Це унікальна можливість для юних талантів розкрити свій потенціал, здобути знання та навички, необхідні для успіху, та зробити свій внесок у розвиток науки нашої країни. 
 

Своїх обдарованих учнів представники загальноосвітньої школи №9 завжди ставлять у приклад кажуть що їхня наполегливість допомагає прославляти всю область.  

«Ми починаємо писати ці наукові роботи ще з другого класу. Це переходить і втілюється в життя і приносить перемоги, а саме діти є стипендіатами, як нашої Покровської громади, так і стипендіатами кабінету міністрів та обласної адміністрації», – розповіла директорка школи №9 Валентина Рудник. 

Чудові результати на проміжних сесіях цього конкурсу показала і вихованка Шевченківської школи Аліна Грош. На обласному етапі в секції «Агрономія» її обійти не змогли. 

«Була тема – вирощування екзотичних рослин на сході України. Аліна самостійно виростила рослину люфа, з якої потім вона навіть зробила такі цікаві поробки», –  зазначила директорка ЗОШ № 33 Неля Ніколаєва. 

Через безпекову складову конкурс проходив онлайн. Учасники мали вільно володіти матеріалом та доносити інформацію зрозуміло. До вдалого виступу також допомагали готуватися наставники. 

«Вони плідно працювали весь навчальний рік: вони додатково займалися з дітьми й в освітніх центрах, і онлайн, і офлайн. Тому це фанати своєї справи, дякую їм за це, адже не дивлячись на обстріли та складну ситуацію в місті й області, ми все одно продовжували навчання», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію