• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Місцеві педагоги працюють над забезпеченням безперервного навчального процесу в громаді

eye

177

18.06.2024 13:20

Громада 1

img

З початком війни усі заклади дошкільної освіти у Покровській громаді продовжили працювати, але у дистанційному форматі. Сьогодні в них зареєстровано 1784 вихованців, з яких 920 дітей, близько 50%, навчаються дистанційно.

Навчально-виховний комплекс №2 Покровської міської ради та дошкільний підрозділ «Перлинка» активно співпрацюють для забезпечення безперервного освітнього процесу. 

Вчителі початкової школи та вихователі спільно працюють над планом наступності та перспективності. Вони проводять педагогічні ради, семінари, майстер-класи, круглі столи та постійно обмінюються педагогічним досвідом.

Основне завдання вихователів та вчителів – підготувати дітей до шкільного навчання та безболісного переходу до НУШ. Зокрема, спільноти вихователів ЗДО сумісно із спільнотою вчителів початкової ланки нашої громади розробили «Портрет випускника» — вихованої, самостійної, соціально адаптованої, здорової та щасливої особистості. Це допомагає вчителям початкової школи краще зрозуміти індивідуальні можливості учнів та розробити ефективну програму підготовки до школи.

Педагоги також активно взаємодіють з батьками, проводячи спільні батьківські збори, консультації та зустрічі з майбутніми вчителями. Це допомагає батькам краще зрозуміти освітній процес та підтримувати своїх дітей під час навчання.

«Це є нашим основним завданням, адже дошкільна освіта для дітей 5-6 років обов'язкова задля того, щоб своєчасно та якісно підготувати дітей до школи. Наші вихователі працюють не лише над підготовкою до школи, але й над тим, щоб діти могли адаптуватися до життя в колективі. Це також важливо. Навіть якщо дитина відвідує дитячий садок у дистанційному форматі, це покращує її адаптацію в першому класі, оскільки наші дошкільні заклади також працюють на платформі Teams, і батьки навчаються працювати в цій платформі разом з дітьми», – зазначила начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. 

Освітяни також закликають батьків реєструвати своїх дітей у дитячих садках. Адже, по-перше, це бронює місце за дитиною, а по-друге, надає можливість дистанційно розвивати дітей. Вся інформація стосовно реєстрації розміщена на сайті відділу освіти Покровської міської ради та на сайтах закладів освіти.

Клавдія Макарова,  завідувач ЗДО 5 "Вербонька", зазначила, що робота в дистанційному форматі стала великим викликом для педагогів.

«Головним завданням для нас була організація навчально-виховного процесу таким чином, щоб заняття проходили цікаво та продуктивно. Великим досвідом стало проведення онлайн-випускних для наших вихованців. Ми підтвердили, що в час нових технологій можна бачити виступи наших дітей та їхні посмішки, а також сльози радості батьків. Хочемо закликати батьків та їх малюків приєднуватися до наших закладів освіти. Ми чекаємо саме на вас», — зазначає завідувач ЗДО 5 "Вербонька" Макарова Клавдія.

 

Таким чином, навіть в умовах війни, заклади дошкільної освіти Покровської громади продовжують працювати, забезпечуючи якісну підготовку дітей до шкільного навчання та допомагаючи їм адаптуватися до нового середовища. Адже діти — це майбутнє нашої країни!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

51

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

41

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію