• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Низька якість обслуговування багатоповерхівок приватними компаніями стала темою для обговорень влади та громади

eye

207

18.06.2024 12:30

Новини громад

img

У Покровську стартувала низка зустрічей зі старшими багатоквартирних будинків міста щодо обговорення якості їх обслуговування приватними керуючими компаніями. Про що не одноразово підіймали питання мешканці громади під час особистих прийомів очільника громади. Першими з начальником міської військової адміністрації Сергієм Добряком та його заступником Олексієм Стебелем спілкувались жителі мікрорайону «Південний».

Як пояснив Сергій Добряк, днями він отримав попередження про відключення під’їзного освітлення в багатоквартирних будинках житлових масивів Покровська від Покровського РЕМ АТ «ДТЕК Донецькі електромережі». Пов’язано це з великою заборгованістю місту за електропостачання багатоквартирних будинків однією із приватних обслуговуючих компаній.

«Мікрорайони (окрім ОСББ) обслуговують 2 приватних підприємця – ФОП Бедрій та ФОП Корявець. Маємо багато звернень від громадян щодо невиконання цими підприємцями своїх прямих зобов'язань. Кошти, які вони отримують від мешканців за нібито надані послуги, вони  нікуди не спрямовують. Наприклад, перед нашим багатогалузевим комунальним підприємством вони вже заборгували 3,5 мільйони гривень, повернути які ми намагаємось через суди. Така ж сама ситуація з електроенергією. У 2023 році ми зняли показники лічильників на всіх багатоповерхівках міста, зробили звірку з ДТЕК та підняли всю історію платіжок, які надходили від ФОПів. І виявили заборгованість близько 1,5 млн грн. Послуга з під’їзного освітлення закладена в тариф утримання будинку, і мешканці на постійній основі сплачують ці кошти», – розповів заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Аби підтримувати житловий фонд міста в належному стані та надавати якісні послуги місцевим мешканцям, було ініційовано створення КП «Господар», яке вже працює та обслуговує як приватні будинки, так і місцеві багатоповерхівки центральної частини Покровська.

Тож, аби вирішити ситуацію та не лишити покровчан без електропостачання в під`їздах, від якого залежить не лише внутрішнє освітлення будинків, а й робота свердловин, керівники громади запропонували жителям мікрорайонів два варіанти: або внести пропозицію ФОПам, щоб обслуговуючі приватні компанії напряму уклали договори на постачання електроенергії з ДТЕК, або провести зібрання власників квартир щодо переходу будинку на обслуговування КП «Господар».

Крім обговорень тарифу на утримання будинків та подальшої їх долі, під час зібрання лунало чимало нарікань на роботу приватних компаній, тож ідею з переходу багатоповерхівок до КП «Господар» присутні схвалили та підтримали.

«Останні роки, особливо під час війни, взагалі нічого не робилось. Підтримувати чистоту та порядок доводилось самотужки. Збирали кошти, закуповували фарбу, розчинники, пензлі та самі білили бордюри, займались благоустроєм, фарбували дитячий майданчик. Декілька разів намагалась зв’язатись з представником нашої обслуговуючої компанії та дізнатись баланс будинку – скільки на ньому коштів, але відповідь так ніхто і не надав», – розповіла старша будинку Ірина Бровко.

Обурені роботою обслуговуючої компанії й мешканці будинку 27. За словами старшої дому Тамари Попової, за комунальні послуги всі власники квартир сплачують вчасно та в повному обсязі, ось тільки роботи з боку ФОПу не бачать.

«Покрівля в нас відремонтована, а ось ремонти в під’їздах вже треба робити. Неодноразово звертались до керівників приватної компанії, а у відповідь – тиша. Все робимо за власні гроші. Ми залюбки приєднаємось до міста, бо бачимо їх роботу. Коли квартира моєї онучки потрапила під обстріл, то від Покровської МВА ми отримали і будівельні матеріали, і вікна нові пластикові, і балкон. Це чудовий приклад підтримки та турботу про мешканців своєї громади», – зауважила Тамара Попова.

Своєю чергою, Сергій Добряк додав, що перехід до міського комунального господарства дозволить оперативно реагувати на ліквідацію наслідків обстрілів та зберегти житловий фонд міста.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію