• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Освіта під час війни: місцеві освітяни підбили підсумки здобутків учнів

eye

144

17.06.2024 19:20

Громада 1

img

Попри те, що школи Покровської громади вже другий рік працюють у дистанційному форматі, здобутки обдарованих дітей дають привід для гордості.

Цьогоріч у міському етапі предметних олімпіад 265 учнів посіли 1-3 місця. З них 119 учнів стали учасниками обласного етапу, а 59 – отримали призові сходинки.

На всеукраїнський етап були запрошені вісім школярів і двоє вибороли перемоги — це учні загальноосвітньої школи 1-3 ступенів № 9 Захар Талаш та Аліса Кузьменко.

«Ми розробили спеціальну програму для підготовки дітей до олімпіад та написання наукових робіт. Як ми бачимо, результат не змусив довго на себе чекати. Пишаємося нашими учнями», – зазначила директор ЗОШ № 9 Валентина Рудик.

За результатами участі в предметних олімпіадах та конкурсах, які до них прирівнюються, цьогоріч виділяють найуспішніші заклади освіти громади.

«Посилюють свою роботу заклади освіти сільської місцевості. Зокрема, цього року були переможці від Лисівського та Гришинського закладів середньої освіти. Ці діти навіть брали участь в обласних олімпіадах. Схожа картина і серед міських шкіл – попереду Родинська ЗОШ №8, ЗОШ №9, НВК №1. Лідерами наразі є ліцей №1 та ЗОШ №9», – розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Крім того, 2023-2024 навчальний рік видався дуже врожайним для НВК №1. Зокрема, 33 дитини взяли участь в обласному етапі учнівських олімпіад, а троє – у всеукраїнському. Керівниця закладу зазначає, що учнівська праця дуже важка, а розкритися повною мірою обдарованим дітям допомагають вчителі.

«Серед наших обдарованих учнів – Софія Манько, яка посіла друге місце в конкурсі-захисті робіт Малої академії наук, та Софія Король, яка посіла перше місце в Міжнародному мовно-літературному конкурсі імені Тараса Григоровича Шевченка. Також Микита Мамчур був на четвертому етапі всеукраїнської олімпіади з інформатики», – розповіла директор НВК №1 Ірина Зінич.

Від Родинської загальноосвітньої школи № 8 участь у міському етапі олімпіад брали 46 учнів. Тринадцять з них посіли призові місця.

Діти, які зайняли високі сходинки на учнівських олімпіадах, зізнаються, що перемоги далися нелегко – часті відключення електроенергії, перебої зі зв'язком, купа нових додатків – але попри усе вони змогли максимально розкритися.

Вчителі, вихованці яких показали високий рівень знань на олімпіадах, розвінчують міф, що працювати з обдарованими дітьми нелегко. Звичайно, така робота потребує багато часу та зусиль, але і результат можна побачити майже відразу. Такі учні швидко досягають високого рівня в навчанні і дуже мотивовані.

Керівниця відділу освіту Любов Воротинцева сподівається, що ані діти, ані їхні наставники не зупиняться на досягнутому і будуть розвиватися далі.

«Ми дуже пишаємося нашими здобувачами освіти, які мають такі досягнення. Ми підтримуємо педагогів, які вкладають свою працю в підготовку наших учнів. У нас працює програма мотивації – відділ освіти має квоту на 30 стипендій щомісячно, і всі ці 30 квот зайняті саме переможцями олімпіад», – розповідає Любов Воротинцева.

Освітяни зізнаються, що мріють аби діти нашої громади якомога скоріше повернулись за парти, адже бачити сум в їх очах від усього, що відбувається, дуже боляче.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

39

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

52

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

42

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію