• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Ремонт триває: в Покровську власними силами облаштовують гуртожиток для ВПО

eye

193

14.06.2024 14:30

Громада 1

img

Під час війни питання тимчасового житла стало критичним для багатьох українців, які змушені були покинути свої домівки.

Гуртожиток Управління міського господарства  Покровська, що на вулиці Олександра Кошиця (колишня вул.Ольшанського) – це приклад того, як спільними зусиллями можна створити комфортні умови для тих, хто через бойові дії був змушений шукати прихистку в інших містах. 

Загалом цей заклад розрахований на 63 особи. Він має 21 кімнату, кухню, пральню та душові. Зараз в гуртожитку мешкає 48 людей.

За час війни в будівлі проведено капітальний ремонт покрівлі, встановлено нові пластикові двері та вікна, замінено систему опалення, включно з трубопроводами та радіаторами. Наразі триває ремонт на першому поверсі – у кімнатах, де безпосередньо мешкають люди, оновлюється тиньк та покриття на підлозі.

Велика підтримка в цьому питанні надійшла від благодійних організацій ADRA, ГО «Аваліст», Hungarian Interchurch Aid та ГО «Авдіївська платформа спільних дій», які допомогли з будматеріалами та побутовою технікою.

«Всі роботи, які ви бачите, зроблені власними силами наших працівників, без залучення підрядних організацій та без зайвих витрат. Велика вдячність багатьом гуманітарним організаціям, які надали нам матеріали – від вікон та дверей до іншого необхідного обладнання», – зазначив начальник Управління міського господарства Андрій Тітов.

Покровська міська військова адміністрація також активно підтримувала проєкт, зокрема, із  закупівлею меблів, електрообладнання та холодильників.

Завдяки спільним зусиллям гуртожиток стає комфортним місцем проживання для внутрішньо переміщених осіб, які очікують на евакуаційний потяг та мають потребу в місці для перепочинку.

«Велика заслуга у відновленні гуртожитку належить заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо та Олені Харчевній, які керували цим напрямком. Роботи тривають, і перший поверх вже готовий. Є плани завершити в цьому році ремонт на другому поверсі, зокрема санвузлів та кухні, а потім перейти до ремонту жилих кімнат. Взагалі будівля вже зараз є дуже комфортною», – поділився планами заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Пам'ятаємо: у населених пунктах Покровській громаді відзначили День скорботи

Цього скорботного дня, 22 червня, Покровська громада згадує про трагічні події Другої світової війни та вшановує пам'ять полеглих.

eye

55

Громада 1

22 червня 2024 11:50

Сьогодні для всіх українців День скорботи. Дата, в яку ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні

Ця пам'ятна дата була встановлена Указом Президента України від 17 листопада 2000 року №1245\2000 "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні".

eye

41

Громада 1

22 червня 2024 08:25

Від БО «Янголи спасіння» мешканці Шевченківського СО отримали будівельні набори для відновлення житла після обстрілу

Благодійний фонд «Янголи Спасіння» та його партнери продовжують підтримувати постраждалих мешканців, забезпечуючи їх необхідними ресурсами для відновлення житла та подолання наслідків війни.

eye

49

Громада 1

21 червня 2024 15:01

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію