• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Ремонт триває: в Покровську власними силами облаштовують гуртожиток для ВПО

eye

220

14.06.2024 14:30

Громада 1

img

Під час війни питання тимчасового житла стало критичним для багатьох українців, які змушені були покинути свої домівки.

Гуртожиток Управління міського господарства  Покровська, що на вулиці Олександра Кошиця (колишня вул.Ольшанського) – це приклад того, як спільними зусиллями можна створити комфортні умови для тих, хто через бойові дії був змушений шукати прихистку в інших містах. 

Загалом цей заклад розрахований на 63 особи. Він має 21 кімнату, кухню, пральню та душові. Зараз в гуртожитку мешкає 48 людей.

За час війни в будівлі проведено капітальний ремонт покрівлі, встановлено нові пластикові двері та вікна, замінено систему опалення, включно з трубопроводами та радіаторами. Наразі триває ремонт на першому поверсі – у кімнатах, де безпосередньо мешкають люди, оновлюється тиньк та покриття на підлозі.

Велика підтримка в цьому питанні надійшла від благодійних організацій ADRA, ГО «Аваліст», Hungarian Interchurch Aid та ГО «Авдіївська платформа спільних дій», які допомогли з будматеріалами та побутовою технікою.

«Всі роботи, які ви бачите, зроблені власними силами наших працівників, без залучення підрядних організацій та без зайвих витрат. Велика вдячність багатьом гуманітарним організаціям, які надали нам матеріали – від вікон та дверей до іншого необхідного обладнання», – зазначив начальник Управління міського господарства Андрій Тітов.

Покровська міська військова адміністрація також активно підтримувала проєкт, зокрема, із  закупівлею меблів, електрообладнання та холодильників.

Завдяки спільним зусиллям гуртожиток стає комфортним місцем проживання для внутрішньо переміщених осіб, які очікують на евакуаційний потяг та мають потребу в місці для перепочинку.

«Велика заслуга у відновленні гуртожитку належить заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо та Олені Харчевній, які керували цим напрямком. Роботи тривають, і перший поверх вже готовий. Є плани завершити в цьому році ремонт на другому поверсі, зокрема санвузлів та кухні, а потім перейти до ремонту жилих кімнат. Взагалі будівля вже зараз є дуже комфортною», – поділився планами заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію