• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську створено робочу групу для комісійних моніторингових відвідувань закладів громадського харчування

eye

142

14.06.2024 12:30

Новини громад

img

З метою запобігання виникненню та розповсюдженню у мешканців та гостей громади гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, пов’язаних з діяльністю закладів швидкого харчування, начальник Покровської міської військової адміністрації розпорядженням №882 від 20.05.2024 затвердив створення робочої групи для комісійних моніторингових відвідувань закладів громадського харчування.

На початку 2024 року у Донецькій області погіршилась епідемічна ситуація щодо випадків виявлення гострих кишкових інфекцій,  поширення яких відбувається переважно харчовим шляхом через порушення гігієнічних правил при приготуванні та зберіганні їжі в домашніх умовах. Однак, дані епідеміологічного аналізу свідчать, що в теплий період року значно зростає ризик виникнення кишкових інфекцій та харчових отруєнь через вживання продуктів, що виготовляються закладами громадського харчування, які спеціалізуються на їжі швидкого приготування (фастфуду). 

Згідно з моніторингом, у липні-жовтні минулого року в агломерації населених пунктів Донецької області реєструвалися чисельні випадки сальмонельозу, гострих кишкових інфекцій, вірусного гепатиту А, ймовірно пов’язані з вживанням готових продуктів, придбаних в стаціонарних та мобільних (придорожніх) закладах торгівлі та ресторанного господарства (швидкого харчування).

З метою недопущення ускладнення епідемічної ситуації у весняно-осінній період поточного року, для запобігання виникненню та розповсюдженню у громаді вищезазначених захворювань буде працювати робоча група, що здійснюватиме комісійні моніторингові відвідування закладів громадського харчування. Группа буде перевіряти дотримання вимог, встановлених нормативно-правовими актами України, до розміщення, облаштування, утримання потужностей на всіх стадіях виробництва та обігу харчових продуктів, проведення періодичних медичних оглядів працівників, здійснення дезінфекційних, дезінсекційних та дератизаційних заходів. 

Покровська міська військова адміністрація рекомендує керівникам (власникам) закладів громадського харчування проводити періодичний відомчий лабораторний контроль за якістю харчової продукції, що випускається та обов’язкову організацію бактеріологічного обстеження персоналу при прийомі на роботу, інших обстежень згідно з наказом МОЗ від 23.07.2002 №280 «Щодо організації проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов'язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію