• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

АПАРАТНА НАРАДА

eye

347

23.10.2018 19:54

Центр зайнятості

img

Сьогодні , 9 лютого, в ході апаратної наради, директор Покровського міського центру зайнятості Донецької області Микола Толмачов довів інформацію про напрямки роботи державної служби зайнятості, стан регіонального ринку праці, права та можливості громадян, новітні форми і методи роботи, які впроваджує служба зайнятості.

«Ми покращуємо свої сервіси і переходимо на абсолютно нові принципи роботи. Це стосується як обслуговування клієнтів , так і внутрішньої організації. Зокрема, проваджується інноваційний підхід соціального супровіду – «Кейс-менеджмент»», - розпочав директор Покровського міського центру зайнятості Микола Іванович Толмачов.

Основним завданням кейс-менеджменту є забезпечення підтримки і надання допомоги безробітним, які відносяться до вразливих на ринку праці груп населення, в процесі їх працевлаштування для підвищення конкурентноздатності шляхом: розвитку необхідних навичок пошуку роботи, підготовки резюме, проходження співбесіди, закріплення на робочому місці, сприяння доступу до допоміжних та підтримуючих зайнятість послуг, координації залучених послу

Одним із напрямків активної роботи з безробітними є орієнтація на отримання професійно-технічної освіти. Навчання за таким напрямком здійснюється в Центрах професійно-технічної освіти (ЦПТО) державної служби зайнятості. Загалом налічується 11 таких закладів освіти, які розташовані у різних областях України. Наприклад, Рівненський ЦПТО проводе навчання за професією «водій» категорій A, B, C, C1., D., та перепідготовку, підвищення кваліфікації за категоріями C, C1, D., BE, CE, C1E.

Також, активна робота проводиться у напрямку підтримки та супровіду підприємницьких ініціатив. У червні 2017 року почав роботу Консалтинговий центр – разом із соціальними партнерами надається підтримка починаючим та діючим підприємцям. - 11 підприємців м. Покровськ та 5 підприємців Покровського району мали змогу створити 27 нових робочих місць. Три підприємці , що захистили проект користуються послугами ЦЗ щодо компенсації витрат на оплату праці та єдиного соціального внеску. Завдяки місцевій програмі підтримки підприємництва (КУБ) створено 33 нових робочих місця, на які працевлаштовано завдяки службі зайнятості 12 осіб. Протягом 2017 р. одноразову допомогуна розвиток власної справи надано 3 клієнтам центру на сумму близько 80 тис.грн. І вже з початку 2018 р. три претенденти на одноразову допомогу, планують захистити свої бізнес-ідеї та прийняти участь у проекті «Український Донецький куркуль».

В 2018 році планується проведення комплексної профорієнтаційної роботи з учнями 8 – 11 класів, що має на меті надати послуги з профорієнтації не менш ніж 50% випускників шкіл м. Покровська та Покровського району. Для студентів двох вищих навчальних закладів та закладів професійно-технічної освіти заплановано проведення «Акції випускник», стосовно створення «Кадрового резерву» та його можливостей.

Головна мета служби зайнятості – щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

30

Новини громад

09 травня 2024 09:20

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

59

Новини громад

07 травня 2024 15:25

До уваги роботодавців! Нагадуємо про можливість отримання компенсації єдиного внеску за працевлаштування на нові робочі місця

Порядок надання компенсацій затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18.04.2023 №338.

eye

1450

Новини громад

01 травня 2024 13:45

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію