• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Оздоровлення та евакуація дітей: представники Покровської громади взяли участь у засіданні координаційного центру при ДонОДА

eye

142

13.06.2024 14:33

Новини громад

img

12 червня під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Олександра Шевченка відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення. 

Участь у нараді взяли представники широкого кола державних та громадських організацій, зокрема Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Донецькій та Луганській областях Дмитро Михальов, голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб Тамара Лук’янчук, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, начальники райдержадміністрацій, представники військово-цивільних адміністрацій, а також керівники громадських організацій.

Від Покровської громади участь у засіданні взяли заступниця начальника військової адміністрації Наталія Іваньо, керівниця управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх та начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. 

Особлива увага присутніх була зосереджена на питанні обов’язкової евакуації дітей із зон активних бойових дій у безпечні регіони. Адже ще раніше, координаційний штаб з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану ухвалив рішення про примусову евакуацію дітей разом із батьками або іншими законними представниками з території Донецької області, де ведуться бойові дії.

За словами Наталії Іваньо, на теперішній час на обліку служби у справах дітей Покровської міської ради наразі перебувають 196 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Всі опікунські сім'ї з підопічними дітьми вже евакуювалися за межі Донецької області.

З травня 2023 року на території Покровської громади евакуйовано 54 сім'ї, в яких виховується 65 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Загалом з початку повномасштабної війни з громади було евакуйовано 69 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, в яких виховується 168 дітей. На цей час на території громади перебуває лише одна дитина, яка після смерті батьків залишилася без батьківського піклування та тимчасово влаштована до родини друзів.

На засіданні також підбили підсумки навчального року 2023-2024, ознайомилися з питаннями організації освітнього процесу на наступний рік, а також розглянули плани на оздоровлення та відпочинок дітей Донеччини у 2024 році. 

Оздоровлення дітей пільгової категорії в Покровській громаді здійснюється відповідно до порядку використання коштів субвенцій з обласного та міського бюджетів на відшкодування вартості путівок до дитячих оздоровчих закладів.

Для проведення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей громади було надіслано інформаційні листи до закладів охорони здоров'я, управління у справах сім'ї, молоді та спорту, відділу освіти та інших установ.

У 2024 році на оздоровлення було виділено 2 млн 311 тис. 982 грн з обласного бюджету та стільки ж з бюджету Покровської громади. Загалом сума склала 4 млн 624 тис. грн, що на 1 млн 133,5 тис. грн більше, ніж минулого року. Це дозволить оздоровити 175 дітей громади.

Крім того, близько 2000 дітей громади мають пільгову категорію та право на оздоровлення, проте через воєнний стан у країні багато родин відмовляються від цієї можливості. 

Як і минулого року, оздоровлення проходитиме у комунальному підприємстві «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини», який релоковано з Святогірська до більш безпечного регіону України, Мукачівський район, село Карпати та село Поляна.

Згідно з поданими заявами батьків, на першій оздоровчій зміні з 25 травня по 14 червня відпочивають 20 дітей пільгових категорій. Робота в цьому напрямку триває, і наразі сформовано список на другу оздоровчу зміну з 16 червня по 6 липня, де вже 39 дітей виявили бажання оздоровитися. Станом на 10 червня управлінням прийнято 154 заяви.

Оздоровлення дітей пільгових категорій також відбувається і за рахунок коштів благодійних організацій та фондів. Станом на 10 червня послугу з оздоровлення та реабілітації від благодійників отримали 260 дітей Покровської громади.

Наприкінці засідання було наголошено на важливості продовження роботи з евакуації та підтримки цивільного населення, а також на необхідності подальшого розвитку програм оздоровлення для дітей, особливо з числа родин Захисників і Захисниць України, що сприятиме їхньому фізичному та психологічному відновленню.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію