• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Екологічна ініціатива у Покровській громаді: створення ландшафтного заповідника «Шевченківський степ»

eye

191

13.06.2024 10:00

Новини громад

img

Збереження природних ресурсів та відновлення екосистеми Покровської громади є важливим аспектом діяльності місцевої влади. Покровська МВА також активно працює над підвищенням екологічної свідомості населення та сприяє майбутньому розвитку екотуризму в регіоні. 
 
Завідувачка сектору екології, клімату та енергоощадження Покровської міської військової адміністрації Софія Афанасьєва поділилася результатами роботи свого відділу, висвітливши важливі екологічні проєкти, які реалізуються в громаді. 
 
Одним зі значних досягнень стало погодження клопотання Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації щодо створення у Покровській громаді ландшафтного заповідника місцевого типу «Шевченківський степ». Заповідник планують розташувати за межами селища Шевченка. Він охоплюватиме близько 59 гектарів земельної ділянки. 

«Зараз департаментом екології та навколишнього середовища розробляється положення про цей заповідник. Потім будуть здійснені заходи щодо виготовлення землевпорядної документації. У нас буде природно охоронний об?єкт для відпочинку та екотуризму, де відновлюватиметься степ до свого первинного стану. Населення громади зможе відвідувати цю зону відпочинку», – розповідає Софія Афанасьєва. 
 
Цей проєкт має велике екологічне значення, адже відновлення природних ландшафтів та збереження біорізноманіття є важливими кроками у збереженні навколишнього середовища. Робота над створенням заповідника почалася ще до війни, і на цій території вже були знайдені рідкісні червонокнижні рослини.

«Ця робота є дуже довготривалою і вимагає значних зусиль, але ми впевнені, що наші старання будуть винагороджені. Заповідник стане не лише місцем збереження природи, але й зоною відпочинку та екологічної просвіти для мешканців громади», – підкреслює Софія Афанасьєва.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію