• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Лікарі без кордонів» полегшують навантаження на систему охорони здоров`я Покровської громади

eye

234

11.06.2024 15:00

Новини громад

img

За участю заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулась зустріч із представниками міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів», під час якої були окреслені умови роботи організації у громаді для надання медичної допомоги місцевим мешканцям. 

Під час обговорення шляхів подальшої співпраці, Маргарита Ідрісова зауважила, що підтримка та допомога з боку міжнародної медичної гуманітарної організації є вагомою та вкрай потрібною. 

Через відтік сімейних лікарів та певній кількості незадекларованих пацієнтів, є потреба в вузьких спеціалістах, які б вели прийом в місцевих амбулаторіях Центру первинної медико-санітарної допомоги. Крім того, присутні обговорили можливість роботи хірургічної бригади, яка складатиметься з лікаря-хірурга, анестезіолога та медичної сестри. Попередньо, базуватиметься вона в Родинській міській лікарні та виїжджатиме за необхідністю на допомогу колегам-лікарям з інших медустанов громади.

 «За ці два роки ми отримали відчутну та значущу підтримку від ГО «Лікарі без кордонів» і не лише в питаннях надання невідкладної медичної та психологічної допомоги, а й облаштування наших найпростіших укриттів, видачу непродовольчих товарів та засобів особистої гігієни населенню. Дякуємо благодійникам за підтримку та плідну співпрацю», – підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Співпраця з ГО «Лікарі без кордонів» триває з початку повномасштабного вторгнення та вже принесла багато користі Покровській громаді. Зокрема, було реалізовано чимало проєктів щодо надання невідкладної медичної допомоги та підтримки цивільного населення, які постраждали від збройного конфлікту. 

За словами координатора проєкту Джанпь'єтро Кампенделлі, основна задача організації – полегшити навантаження на систему охорони здоров`я і забезпечити безперервне надання медичних послуг населенню, яке їх гостро потребує.

Це хірургічна підтримка, що охоплює лікування важких травм, отриманих внаслідок обстрілів; первинна медична допомога – організація роботи мобільних клінік у найвіддаленіших куточках громади; підтримка психічного здоров'я – проведення терапевтичних сесій, спрямованих на подолання тривог і депресій як для місцевих мешканців, так і для медперсоналу; система перевезення пацієнтів із зони бойових дій, а також підтримка медичних установ і місцевих громад. 

«Нам важливо бути потрібними та надавати вчасно медичну допомогу населенню. Лише за минулий рік кількість перевезених за допомогою системи транспортування пацієнтів, склала близько 10 тисяч осіб. Понад 30 тисяч мешканців Донеччини отримали первинну медичну допомогу. Тож, ми продовжуємо свою місію і будемо раді допомогти медикам Покровської громади в наданні якісних послуг населенню», - зауважив координатор ГО «Лікарі без кордонів».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію