• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: власники зруйнованих від обстрілів будинків отримали житлові сертифікати на суму понад 47 мільйонів гривень

eye

277

11.06.2024 13:26

Новини громад

img

За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, станом на сьогодні в рамках програми «єВідновлення» від власників зруйнованих будинків та квартир надійшло 67 заявок. 49 мешканців громади вже отримали житлові сертифікати на загальну суму 47 млн 700 тисяч гривень.

Від власників пошкодженого майна отримано 608 заяв, 442 з яких схвалено на суму 37 млн 822 тисяч гривень.

«Загалом, в багатоквартирних житлових будинках пошкоджено майже 2500 квартир. Є певні прогалини в старостинських округах, де будинки старі. В багатьох випадках люди не мають права власності на свої будинки з різних причин: хтось не вступив в спадщину, хтось просто не хоче цим займатись – впорядковувати свої документи», – зауважив Сергій Добряк.

Крім того, очільник громади додав, що поки не існує такого механізму, який би спрощував процедуру отримання державної компенсації без правовстановлювальних документів на пошкоджене чи знищене майно.

«В будь-якому випадку власники житлових будинків та квартир повинні мати цей документ. Без нього отримати компенсацію від держави не вийде. Ми зі свого боку надаємо на безоплатній основі будівельні матеріали для екстреного усунення наслідків обстрілу в пошкодженому житлі. Комісії працюють (загалом їх 4), обстеження пошкоджених будинків триває. За регламентом, протягом 30 діб власники отримують акти обстежень. Але трапляються випадки, коли цей процес затягується. Наприклад, коли відбувся масований обстріл і дуже багато руйнувань або пошкоджень. Тож, просимо мешканців громади з розуміння ставитись до роботи комісії та враховувати поточну ситуацію», – зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію