• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській МВА шукають шляхи вирішення утримання полігону твердих побутових відходів

eye

154

11.06.2024 13:15

Громада 1

img

Вже другий тиждень поспіль у Покровську добровільна рятувально-пожежна команда спільно з ДСНС борються із займанням, що постійно виникає на полігоні ТПВ. Через задимлення та значний викид шкідливих речовин в повітря, страждають мешканці приватних будинків, що розташовані поруч.

Питання безпеки як людей, так і навколишнього середовища в зоні уваги керівників Покровської громади. Але, як пояснює заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, вирішити його не так просто. Основна складність полягає в тому, що сміттєзвалище, яке має певний перелік порушень правил утримання полігону, належить приватному підприємцю і не є комунальною структурою громади. Через це Покровська МВА не має повноважень закрити полігон, але вже активно працює над тим, щоб контролювати ситуацію та забезпечити безпеку мешканців.

«Сьогодні ми маємо велику проблему – місцеве сміттєзвалище, яке є в приватній власності. Цей полігон, на нашу думку, має велику кількість порушень, щодо технологічного процесу з поводження з відходами. Зокрема, щоліта там виникає велика кількість пожеж. Із займанням відчайдушно борються члени добровільної рятувально-пожежної команди та 9 ДПРЗ ДСНС. Ми всі працюємо разом», – зазначає заступник начальника Покровської міської військової адміністрації Олексій Стебель.

До ліквідації займань також залучається комунальна техніка, зокрема, трактори та екскаватори. Але масштаби пожежі бувають різними та й погодні умови сприяють швидкому поширенню вогню. «Ми ініціювали звернення до державної екологічної інспекції з проханням провести перевірку сміттєзвалища на дотримання правил утримання полігону. На жаль, сьогодні, це єдине місце для утилізації твердих побутових відходів, тому вирішення цієї проблеми є вкрай важливим», – додає завідувачка сектору екології, клімату та енергоощадження Покровської МВА Софія Афанасьєва.

В пошуках шляхів утилізації побутових відходів Покровська МВА звернулася до Донецької обласної військової адміністрації з проханням дозволити розглянути можливість і запроєктувати регіональний побутовий полігон. «Хочу зазначити, що це дуже прибутковий проєкт. Ми вже спілкувалися з багатьма власниками таких полігонів. В рамках регіональної програми з поводження з відходами ми можемо досить успішно виконувати ці плани. Це додаткові робочі місця, чисті населені пункти та додаткові кошти до місцевого бюджету», – розповідає Олексій Стебель.

Крім того, цьогоріч, завдяки Департаменту екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації, громада отримала обласну субвенцію на закупівлю 20 контейнерів для збору сміття обсягом 7 м³. Також було отримано екскаватор і сміттєвоз, що значно поліпшило роботу комунальних служб.

Покровська громада активно працює над вирішенням проблеми зі сміттєзвалищем, залучаючи всі можливі ресурси та інстанції для забезпечення безпеки й чистоти в населених пунктах.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію