• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Герої тилу: Віталій Макаренко – водій-автомеханік КП «Покровськтепломережа», від якого залежить справність автопарку всього підприємства

eye

154

10.06.2024 13:00

Новини громад

img

Продовжуючи серію статей про героїв комунального фронту, ми знайомимо вас з Віталієм Макаренком, водієм-автомеханіком автотранспортної дільниці КП «Покровськтепломережа». Його історія – це приклад відданості своїй справі та невпинної праці навіть у складних умовах війни.

Віталій працює на КП «Покровськтепломережа» з 2017 року, він родом із Сергіївки. Прийшов на підприємство водієм самоскида, маючи досвід і любов до техніки, які передав йому тато. Батько Віталія працював трактористом у фермерському господарстві, і з дитинства прищеплював синові знання та навички водіння спецтранспорту.

Зараз Віталій має всі відкриті категорії водійських прав і вже декілька років поспіль є водієм автівки МАЗ. Чоловіка впевнено можна назвати професіоналом своєї справи.

«Щоб приборкати таку машину, потрібно знати, як вона влаштована. Це перше. Друге — потрібно відчути її габарити. Бо якщо неправильно під’їхати та вивантажитись, МАЗ може перекинутись, потрібні навички. Хоча, якщо раніше їздив на інших машинах, то і до цих звикнеш... МАЗ — машина для перевезення великогабаритного вантажу: будівельних матеріалів для ліквідації наслідків обстрілу, вугілля для опалення котелень взимку, посипальних матеріалів та інших», - розповідає Віталій.

З початком повномасштабної війни в Україні роботи у Віталія значно побільшало, адже йому та його колегам доводиться брати активну участь у ліквідації наслідків обстрілів. Також чоловік розповів, як у 2022 році він возив колоди під Соледар для потреб військових.

Попри складну ситуацію, Віталій зберігає почуття гумору, яке допомагає йому в роботі та у житті. Його родина також переживає цей нелегкий час: дочка з дружиною перебувають за кордоном, а син несе службу в лавах ЗСУ.

На роботі Віталій зарекомендував себе як гарний водій та відповідальна людина. Він працює і вдень, і вночі, щоб забезпечити безперебійну роботу комунального транспорту. Літній період для Віталія та його колег особливо напружений – це час ремонтів і підготовки до опалювального сезону в Покровській громаді. 

Загалом, автопарк на автотранспортній дільниці КП «Покровськтепломережа» включає три екскаватори, самоскид МАЗ, ГАЗель та  автомобіль на базі МАЗу. Усі вони потребують постійного обслуговування, яке робітники виконують власноруч. 

«Мені подобається колектив та моя робота. На нашій дільниці працюють 9 чоловіків та медикиня, яка підписує путівки. Мені комфортно працювати разом з ними, ми завжди приходимо один одному на допомогу в разі потреби», – ділиться Віталій.

Віталій Макаренко та його колеги щодня наполегливо працюють, щоб наблизити перемогу та повернути країні мирне життя. Їх внесок у підтримку інфраструктури Покровської громади неоціненний, і ми вдячні їм за їхню відданість та професіоналізм. Разом до перемоги!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію