• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Єдині в Україні за укомплектуванням: у Покровську презентували роботу добровільної пожежно-рятувальної команди

eye

201

06.06.2024 15:10

Новини громад

img

Розуміючи необхідність вдосконалення системи цивільного захисту і важливість добровільних пожежно-рятувальних підрозділів, Покровська МВА прийняла рішення про створення добровільної пожежної команди, яка надає посильну допомогу 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України в Донецькій області та стоїть на варті безпеки громади. 

Створення добровільної пожежно-рятувальної команди дає змогу оперативно реагувати на ситуацію і до прибуття основних сил розпочати дії щодо локалізації надзвичайної події, а в деяких випадках – самостійно її ліквідувати. Та насамперед, її мета – здійснювати заходи із запобігання виникнення пожеж, що дуже важливе саме зараз, коли ворог майже щодня завдає ракетних ударів. 

Аби ознайомитись з роботою добровільної пожежно-рятувальної команди, сьогодні до Покровська завітали представники обласного керівництва Донецької ОДА та Головного Управління ДСНС України в Донецькій області.

Місцеві вогнеборці ліквідують пожежі, розбирають завали та рятують людей, іноді ціною власного життя. В Покровській громаді, на жаль, є загиблі рятувальники, пам`ять яких керівники обласної та міської військових адміністрацій, Управління ДСНС України в Донецькій області вшанували хвилиною мовчання. 

«Сьогодні від вашої служби залежить безпека усіх мешканців Покровської громади, захист їхніх життів та власного майна. Дякую, що ви перші в Донецькій області та в Україні. Колись на території Донеччини відкрився перший центр безпеки громадян, ми це новаторство продовжуємо й далі. Ви вдало пройшли навчання, отримали відповідні сертифікати та вже свої вміння застосовуєте на практиці. Дякую Головному управлінню ДСНС в Донецькій області за те, що передали знання, а Покровській МВА – за організацію такої команди. Гадаю, що в мирний час у Покровській ТГ ми побудуємо центр безпеки, і ви будете повністю оперативні, самостійні та професійні», – звернувся до членів добровільної пожежно-рятувальної команди заступник голови Донецької ОДА Ігор Бойко. 

До розвитку добровільного пожежного руху долучились Головне управління ДСНС у Донецькій області, дев’ятий пожежно-рятувальний загін, керівництво Покровської МВА та благодійні організації, від яких на нужди добровільної команди було передано пожежне устаткування, автовежа та два пожежні автомобілі, які стали надійними помічниками для всіх членів команди. 

«Добровольчий рух стає невіддільною частиною безпекової складової в Донецькій області під час співпраці з ДСНС. На жаль, до деяких селищ ми не в змозі швидко дістатись і вже не встигаємо відпрацювати, а якщо брати цю ситуацію з війною, яка у нас склалася, коли ворог завдає ударів по цивільній інфраструктурі, у нас по п'ять-шість викликів відразу може бути, а то і більше, то добровольці нам дуже потрібні. Вони дуже допоможуть населенню, будуть стояти на захисті життя, здоров'я та їхнього майна. Дякую за співпрацю Покровській районній та міській ВА. Разом до перемоги!» – зауважив начальник ГУ ДСНС України в Донецькій області Олег Самсоненко. 

За вагомий внесок у становлення та розвиток добровільної пожежної охорони Донецької області, допомогу при ліквідації надзвичайних ситуацій та з нагоди відкриття підрозділу добровільної пожежно-рятувальної команди комунального підприємства «Муніципальна служба правопорядку» Покровської міської ради Донецької області начальнику Покровської МВА Сергію Добряку, заступнику Покровського міського голови Миколі Шабельнику та начальнику КП «Муніципальна служба правопорядку» Олександру Антипенко були вручені Листи Подяки. 

Сьогодні членами команди є 16 добровольців, які обслуговують Покровськ, Родинське та ще 39 населених пунктів Покровської громади. Протягом місяця добровольці-вогнеборці здійснили тушіння одинадцяти пожеж на території Покровської громади, з яких 9 – спільно з представниками 9 ДПРЗ.

«Державне, районне управління долучились до створення цієї добровільної команди – за що їм велика подяка. Окрема подяка нашим благодійникам, які передали Покровській громаді 3 пожежні машини. Також хочу подякувати інспекторам КП «Муніципальна служба правопорядку», що добровільно погодились доєднатись до пожежно-рятувальної команди. Наразі окрім пожеж, є воєнні виклики – а це розбір завалів при ліквідації наслідків обстрілів, тож ця команда дійсно потрібна. Хотілось би, щоб у кожному нашому старостаті було по 4-5 добровольців для допомоги нашому ДПРЗ. Тож, розвитку та всім міцного здоров’я», — зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Крім того, очільник громади подякував обласній державній адміністрації та Управлінню ДСНС за передані подарунки, а саме пожежне устаткування та спецодяг. 

За великий внесок у розвитку добровільного пожежного руху в Донецькій області та сприянні в організації добровільної пожежно-рятувальної команди комунального підприємства «Муніципальна служба правопорядку» керівників головного та районного управління ДСНС України в Донецькій області, а також начальника 9 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області відзначено Листами вдячності.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

45

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

55

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію