• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Гуманітарну ситуацію в регіоні та евакуацію населення керівники Покровської районної та міської ВА обговорили із координаторами кластерів ООН в Україні

eye

182

05.06.2024 09:30

Новини громад

img

За участю заступника голови РДА Олександра Фоменка та начальника Покровської МВА Сергія Добряка, заступниці очільника громади Маргарити Ідрісової та керівників структурних підрозділів районної та міської адміністрацій відбулась зустріч із головою офісу УКГС ООН у м.Дніпрі Альхаді Аль Баріді.

Головною метою візиту координаторів кластерів ООН, серед яких спеціалісти та координатори кластерів з питань захисту дітей, гуманітарних питань, гендерно зумовленого насильства, управління об’єктами розміщення ВПО, грошової допомоги, стало загострення безпекової ситуації на Донеччині, зокрема, у Покровському районі.

За словами голови Регіонального офісу Управління з координації гуманітарних справ у м.Дніпрі Альхаді Аль Баріді, безпека людей та всебічна підтримка ВПО сьогодні є пріоритетними напрямками роботи для усіх партнерів ООН.

Тож, аби визначити напрямки ефективного реагування на виклики сьогодення, партнери ознайомились із поточною ситуацією в Покровському районі та потребами, які існують у громадах. 

«До повномасштабного вторгнення рф в Україну населення Покровського району складало 405 тисяч осіб. Станом на зараз майже 50% мешканців від цієї кількості евакуйовано. Є громади, в яких оголошена обов’язкова евакуація – це ті, де ведуться активні бойові дії. За підтримки гуманітарних місій та «Янголів спасіння» з таких місць людей евакуюють до Покровська, де облаштовані пункти тимчасового перебування та збірний евакопункт», – розповів заступник голови Покровської РДА Олександр Фоменко. 

Своєю чергою, начальник Покровської МВА Сергій Добряк додав, що з 2022 року Покровськ став евакуаційним хабом для усієї Донеччини. Сумісно зі своїми структурними підрозділами міська військова адміністрація бере активну участь в евакуації людей в більш безпечні регіони України, а саме: забезпечує зустрічі сімей з дітьми, літніх людей, осіб, які мають інвалідність, ліжкохворих та організовує подальшу евакуацію.  

«Сьогодні існує гостра потреба в евакуації маломобільних людей та їх подальшому розміщенні. Працівники територіального центру постійно проводять моніторинг щодо евакуації отримувачів послуг «догляд вдома» до більш безпечних регіонів України. Станом на сьогодні соціальну послугу «догляд вдома» отримують 463 особи. Це особи похилого віку та особи з інвалідністю. Серед них – 47 маломобільних людей, які в першу чергу потребують евакуації», – зауважив Сергій Добряк.

 

Наразі Покровська МВА спільно із Закарпатською ОДА досягли попередньої домовленості із БО «Восток СОС» щодо облаштування приміщення в м.Хуст для тимчасового проживання людей похилого віку та осіб з інвалідністю. 

Загалом, на всій території України діють 10 гуманітарних хабів Покровського району, 4 з яких – Покровської громади. Розташовані вони у м.Червоноград, м.Хуст, м. Кропивницький та м. Чернівці, в яких надають допомогу як мешканцям Покровської ТГ, так і інших громад Донеччини. 

Тож, крім підтримки людей, які евакуюються з Донеччини, присутні обговорили шляхи допомоги внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток в інших більш безпечних регіонах країни. 
Особливу увагу під час зустрічі координатори кластерів ООН зосередили на евакуації дітей. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової, наразі існує декілька програм, у рамках яких найменші мешканці громади перебувають у безпеці: 

«З січня за підтримки ДонОДА, зокрема Вадима Філашкіна та БО «Люкрейн» відправляємо місцевих учнів на місяць до Прикарпаття, де вони відпочивають та оздоровлюються. Крім того, на відпочинок до Волинської області відправились матусі з дітками до 6 років, і вже деякі з них прийняли рішення там залишитись. Такі подорожі дають можливість побачити, як добре жити у тиші та безпеці, особливо, якщо мова йде про дітей».

Під час візиту до Покровська представники ООН не лише обговорили наявні потреби мешканців Покровського району, а й ознайомились з роботою збірного евакопункту, де проходить реєстрація на евакуаційних потяг, та місця тимчасового перебування евакуйованих громадян. 

Саме в таких шелтерах мешканці, які були евакуйовані з зони бойових дій, мають можливість відпочити та відновити втрачені документи. Крім надання соціального та медичного супроводу, усіх забезпечують гарячим харчуванням, одягом, побутовими речами та наборами особистої гігієни.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію