• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Перепрофілювання Лисівського закладу освіти: новий крок у розвитку громади

eye

193

04.06.2024 18:50

Громада 1

img

Днями в Покровську завершилося громадське обговорення проєкту, розпорядження Покровської МВА щодо   зміни назви та перепрофілювання Лисівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Покровської міської ради Донецької на Лисівську гімназію (зі структурними підрозділами початкова школа та дошкільний підрозділ) Покровської міської ради Донецької області, скорочена назва «Лисівська гімназія». 

Обговорення проходило під головуванням начальника відділу освіти Любов Воротинцевої. Також до нього доєднались начальник відділу управління Лисівським старостинським округом Юлія Кабанець, а також педагоги, представники батьківського комітету та здобувачі освіти Лисівського закладу освіти. Також на заході був присутній директор Лисівського закладу освіти Сергій Міщенко.

«В даному закладі я працюю вже 40 років, серед яких 29 — на посаді директора. Якість знань в закладі залишається на високому рівні. У 2023 році за результатами НМТ наші учні посіли 4 місце в громаді, що на мою думку для маленької сільської школи — прекрасний результат. Також ми маємо призерів олімпіад майже в кожному з основних предметів. Зараз ми вирішуємо ту проблему, яка склалася протягом останнього десятиріччя. Перша причина — це демографічна ситуація в регіоні. Зокрема, ми вперше зіткнулися з ситуацією, що у нас під питанням набір 1 класу. Крім того, освіта не стоїть на місці й зараз старші класи мають профільну освіту. А про які профілі може йти мова, якщо в 10 класі десять учнів. Ми фізично не зможемо вести 2-3 профілі на 10 осіб. Також в нас вже є позитивний досвід співпраці зі школою № 9. Тому я вважаю, що питання перепрофілювання нашого закладу є доцільним та правильним», — зазначив директор Лисівського закладу освіти Міщенко Сергій.

У форматі онлайн також на обговоренні була присутня Ірина Колесник — директор Гришинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів з дошкільним підрозділом, яка поділилася досвідом  формування єдиного освітнього простору закладу освіти через взаємодію дошкільного підрозділу та школи. 

 Як зазначила начальник відділу освіти Любов Воротинцева, перепрофілювання Лисівського закладу освіти включає також приєднання закладу дошкільної освіти.

«Процедура перепрофілювання Лисівського ЗЗСО включає також приєднання закладу дошкільної освіти №18 «Ромашка» до гімназії. Тобто Лисівська гімназія буде мати два структурних підрозділи: дошкільний підрозділ і початкову школу», — підкреслила Любов Воротинцева.

Так, у пункті 3 статті 12 Закону України «Про дошкільну освіту» зазначено, що для задоволення освітніх потреб громадян заклад дошкільної освіти може входити до складу об’єднання з іншими закладами освіти.

У Лісовському старостинському окрузі з огляду на демографічну ситуацію та зменшення народжуваності приєднання дошкільного закладу освіти до школи дозволить підсилити загальний контингент учнів та вихованців у гімназії, а також розширить освітні можливості  закладу освіти через взаємодію його підрозділів.

Наприкінці обговорення, учасники прийняли рішення ухвалити у такій редакції проєкт розпорядження Покровської МВА щодо зміни назви та перепрофілювання Лисівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів на Лисівську гімназію (зі структурними підрозділами початкова школа та дошкільний підрозділ) Покровської міської ради Донецької області, скорочена назва «Лисівська гімназія».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію