• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підтримка мешканців громади: у Покровську розподілили дрова серед окремих категорій населення

eye

238

03.06.2024 17:00

Громада 1

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання комісії з питань надання допомоги у вигляді деревини окремим категоріям громадян Покровської міської територіальної громади для проходження зимового періоду на 2024-2025 роки. Загалом на порядку денному було 3 питання.

Стосувались вони внесення змін до розпорядження начальника Покровської міської територіальної громади щодо віку отримувачів твердого палива – було вирішено знизити віковий поріг для надання допомоги з 75 до 70 років.

Також члени комісії обговорили визначення обсягу деревини окремим категоріям громадян на 1 домогосподарство з пічним опаленням у разі відсутності (відключення) централізованого, газового та електроопалення. Комісія визначила допомогу у розмірі 3 складометри деревини (2 кубометри) на одне домогосподарство.

Наприкінці засідання учасники розглянули заяви громадян на отримання твердого палива. 

Заступниця начальника військової адміністрації Наталія Іваньо зазначила, що цього разу надійшло 193 заяви від мешканців Покровської громади, які рішенням комісії й були всі ухвалені. Згідно з пільговим статусом, 11 з них надійшли від учасників бойових дій, 6 – від родин загиблих (померлих) та тих, що пропали безвісти Захисників та Захисниць України.

Допомогу також отримають особи з інвалідністю 1 чи 2 групи та родини, які мають у складі сім'ї дітей з інвалідністю віком до 18 років. Загалом в цій категорії отримувачів члени комісії погодили 48 заяв. 

Також було затверджено 95 заяв від людей від 70 років та старше, у складі сім'ї яких є зареєстровані тільки непрацездатні особи старше 60 років або працездатні особи, які фактично не проживають. Увійшли до списку отримувачів деревини й 10 власників пошкоджених житлових будинків, які мають пічне опалення. Також дрова отримають 5 одиноких батьків, 11 багатодітних сімей та 7 родин, які виховують дитину з інвалідністю до 18 років. 

Затверджений комісією список отримувачів твердого палива буде передано до КП «Багатогалузеве комунальне підприємство», які й доставлять деревину до мешканців громади. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, загалом за цією програмою допомогу у вигляді деревини паливної погодили для отримання 380 родинам.

"Ми розуміємо, наскільки важливо забезпечити тепло у домівках наших громадян. Дрова для опалення допоможуть багатьом родинам пройти зимовий період без додаткових турбот та фінансових затрат. Ми будемо продовжувати робити все можливе для підтримки наших мешканців, особливо тих, хто опинився у скрутному становищі через війну", — зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію