• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

З планами на майбутнє: Олег Фролов взяв участь у форумі до річниці заснування Донецького національного технічного університету

eye

158

03.06.2024 11:34

Новини громад

img

У місті Луцьк 30 травня з нагоди 103-ї річниці вишу відбулась науково-практична конференція «Освіта. Наука. Інновації. Стійкість в умовах воєнного стану та горизонти повоєнного відновлення Донбасу». На заході з доповіддю про актуальні проблеми Покровської громади виступив начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв?язків та комунікацій Покровської МВА Олег Фролов.

  

Найстаріший заклад вищої освіти Донбасу за свою понадвікову історію пережив багато. Лише за останні 10 років ДонНТУ був двічі релокований: спочатку з тимчасово окупованого Донецька, а тепер – з прифронтового Покровська. Але колектив вишу впевнений: Донеччина вистоїть та відновиться. І для цього науковці об'єднують ідеї з представниками бізнесу та влади.

На дискусійній панелі «Стратегічні питання забезпечення стійкості та відновлення Донеччини» Олег Фролов розповів про актуальні питання у забезпеченні стійкості та відновлення Покровської громади, що пов’язані із водозабезпеченням, втратою людського потенціалу, роботою містоутворювальних підприємств, а також розповів про міжмуніципальне співробітництво та плани відновлення Покровської громади.

«Покровська влада вже сьогодні активно налагоджує міжнародні зв'язки аби заручитися підтримкою та досвідом Європи у процесі відновлення. Покровськ є асоційованим членом Спілки європейських міст EUROCITIES та Спілки Балтійських міст Union of the Baltic Cities, в рамках яких ми працюємо над проєктами. націленими на стале майбутнє громади. Ведеться активна робота над Програмою в рамках Концепції Державної цільової програми справедливої трансформації вугільних регіонів України на період до 2030 року. Вона передбачає окрім переходу на альтернативні джерела енергії та підвищення енергоефективності кілька амбітних проєктів, що сприятимуть створенню доброзичливого бізнес-середовища та вибудовуванню взаємодії місцевої влади із підприємцями. Сьогодні працюємо на перемогу України та ведемо підготовку до відбудови», – зазначив Олег Фролов.

Виступ викликав зацікавлення у присутніх та жваву дискусію щодо майбутнього Покровська та ДонНТУ, планів на відбудову та стратегічну співпрацю.

Вчені університету висловили своє бажання взяти участь в розробці плану заходів до Стратегії відновлення Покровської громади, зокрема, впровадити проєкти власної розробки, пов’язаної з сонячною генерацією електроенергії, та просили включити проєкт з відбудови будівлі університету, яка постраждала в результаті ворожого обстрілу.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію