• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підтримку цивільного населення обговорили під час засідання Координаційного центру 

eye

191

03.06.2024 10:00

Новини громад

img

Під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо та за участю заступниці очільника громади Маргарити Ідрісової відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровської громади, до якого долучилися представники Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА, а також керівники структурних підрозділів Покровської МВА. 

Під час заходу було розглянуто 5 питань, які стосувались евакуації населення, зокрема, маломобільних груп та осіб з інвалідністю; відновлення цивільної інфраструктури та усунення наслідків ворожих обстрілів; співпраці Покровської МВА з міжнародними партнерами щодо надання гуманітарної допомоги місцевим мешканцям та напрямів діяльності товариства Червоного Хреста України у Покровській ТГ. 

За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, за п’ять місяців поточного року до пункту тимчасового перебування за допомогою волонтерів, з територій активних бойових дій прибуло 162 особи, в тому числі 6 сімей з дітьми (17 дітей). Всім було надано соціальний супровід та допомогу у подальшій евакуації в безпечні регіони України. 

Працівники терцентру постійно проводять моніторинг щодо евакуації отримувачів соціальних послуг до більш безпечних регіонів України. Станом на сьогодні, у громаді на обліку 463 особи похилого віку та особи з інвалідністю. Серед них виявлено 47 маломобільних осіб похилого віку, які потребують евакуації, 12 з яких вже евакуйовано, 35 чекають евакуації. Наразі розробляється механізм та підбір місць дислокації, зважаючи на їхні особливі потреби. 

Крім того, завдяки плідній співпраці та взаємодії Покровської МВА, фахівців територіального центру, УСЗН, Благодійному фонду «Схід SOS», Громадській організації «Проліска» протягом березня-травня вдалося евакуювати 10 осіб. Таким чином, протягом п’яти місяців 2024 року до більш безпечних регіонів евакуйовано 2 545 осіб. 

За словами заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо, ворог продовжує здійснювати обстріли по цивільній забудові, школах, лікарнях, завдаючи неабиякої шкоди місцевій інфраструктурі:  

«Лише з початку цього року Покровськ потрапляв під обстріли вже 25 разів. Інтенсивність зростає, тож місцева влада докладає неабияких зусиль, щоб якомога швидше відновити пошкоджені будівлі».  

Як зауважила головний спеціаліст ЖКВ Світлана Крюкова, з початку поточного року обстрілами пошкоджено 84 багатоповерхівок та 428 приватних домогосподарств з них 29 – повністю зруйновано. Крім того, пошкоджено 6 об’єктів критичної інфраструктури та 48 будівель закладів комунальної власності. «За програмою «єВідновлення» оброблено 277 заяв, 187 з яких вже схвалено на загальну суму в 15 млн гривень. Щодо зруйнованого майна розглянуто 32 заяви, 20 з яких схвалено на суму в понад 24 млн гривень. За кошти місцевого бюджету виконано ремонт 18 покрівель. Матеріали для ремонту використовуються з матеріального резерву», – додала Світлана Крюкова. 

У ліквідації наслідків обстрілу значну допомогу надають гуманітарні організації та благодійні фонди. Крім будівельних матеріалів, продуктових та непродовольчих наборів, благодійники надають фінансову допомогу мешканцям пошкоджених домогосподарств та багатоповерхівок. Так, за словами заступниці начальника УСЗН Наталії Гнатенко, від Save the children, міжнародного комітету порятунку, Солідаріті, ГО «Аваліст», БО «Право на захист» грошову допомогу отримали 1 843 домогосподарств Покровської ТГ. 

Більш детально про співпрацю Покровської МВА з донорами щодо відновлення громади після обстрілів розповів керівник гуманітарного штабу Дмитро Єрмолович:

«Від представників міжнародних організацій та благодійних фондів ми отримуємо значну підтримку. Наприклад, наразі реалізуємо віконну програму від GEM, у рамках якої вже вдалось замінити 3 548 віконних конструкцій у житлових будинках, 385 – у медичних закладах та 199 – у закладах освіти. Наразі готуємось до заміни вікон у пошкодженому будинку в мікрорайоні «Південний». Частина конструкцій вже завезена.Загалом, на відновлення вікон у Покровській громаді благодійниками вже було витрачено близько 30 млн гривень». 

Своєю чергою, Наталія Іваньо додала, що серед тих, хто активно допомагає громаді оговтуватись після обстрілів – УВКБ ООН, які неодноразово приїздили до Покровська та на власні очі мали змогу оцінити обсяги руйнувань. 

«УВКБ ООН, зокрема й гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун, постійно моніторить потреби нашої громади й намагається їх задовольнити. Сьогодні по всій території Покровської ТГ працює партнер УВКБ ООН – БФ «Янголи спасіння», які надають власникам пошкоджених осель будівельні набори. Також з гуманітарною місією приїжджають інші кластерні організації, які на постійній основі організовують видачу фінансової допомоги. Ми дуже вдячні нашим партнерам за таку увагу та небайдужість». 

У вирішенні гуманітарних питань мешканців громади та внутрішньо переміщених осіб активно надають допомогу й представники товариства Червоного Хреста України. Так, за словами його керівниці Людмили Полтавченко, лише з початку 2024 року місцеві жителі, ВПО, люди з інвалідністю, похилого віку, родини загиблих отримали гуманітарні набори на загальну суму в 3,7 млн гривень. 

Наприкінці засідання присутні обговорили пропозиції, рекомендації щодо подальшої роботи та напрямів співпраці за результатами розгляду питань порядку денного.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію