• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Освіта як символ надії та витривалості: для учнів Покровської громади пролунав останній дзвоник

eye

192

31.05.2024 12:57

Новини громад

img

31 травня 2024 року у всіх навчальних закладах Покровської ТГ  відбулося свято Останнього дзвоника в онлайн-режимі. 

Це свято набуло особливого значення в умовах війни, адже кожен день, проведений за навчанням, кожна дитяча посмішка і кожна маленька перемога у навчанні стали доказами нашої стійкості.

Цього навчального року в Покровській громаді здобувають освіту 7 637 учнів. Серед них 730 дев'ятикласників і 665 одинадцятикласників, які вже незабаром зроблять свої перші кроки у доросле життя.

«Сьогодні хочеться привітати всіх наших учнів і педагогів із закінченням навчального року. Цей рік був не менш складний, ніж попередні роки. Але, не дивлячись на обстріли та складну ситуацію в місті та області, ми все одно продовжували навчання. Діти відвідували наші освітні центри, готувалися до ЗНО і навчалися, і ми бачимо це в перемогах на Всеукраїнських олімпіадах. Зокрема, сьогодні наші діти вирушають до Києва отримувати нагороди від Міністра освіти. Ось такі результати є доказом того, що наші учні не ледарі, вони навчаються і роблять це виключно для себе, тому що будують своє майбутнє. Сьогодні хочеться подякувати педагогічному складу наших шкіл і садочків також, тому що вони плідно працювали весь навчальний рік. Так, вони додатково займалися з дітьми й в освітніх центрах, і онлайн, і офлайн. Це фанати своєї справи, я дякую їм за це. Хочу побажати всім дітям мирних  канікул і готуватися до наступного навчального року, а випускникам – щоб вони успішно склали тести та вступили в омріяні вищі й повернулися розбудовувати нашу Покровську громаду», – привітала усіх із закінченням навчального року заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, попри численні труднощі, учні нашої громади змогли не лише засвоїти навчальну програму, але й  продемонструвати високий рівень своїх знань на чисельних конкурсах та олімпіадах. 

«Дорогі учні, шановні вчителі та батьки! Вітаю вас зі святом Останнього дзвоника – 2024! Сьогодні з гордістю можу сказати, що завдяки вам ми вистояли та зберегли нашу освіту і нашу віру у світле майбутнє. Дякую, що залишаєтеся відданими освітній родині Покровської громади: навчаєте та навчаєтеся у наших закладах освіти. Учні, попри далеко не дитячі труднощі, засвоюють навчальну програму та гідно демонструють здобуті знання.  Педагоги постійно знаходять нові освітні технології, щоб наші діти з радістю приєднувалися на уроки та заняття. Батьки стали нашими партнерами в освітньому процесі, забезпечуючи дітям умови для навчання. Безмежно вдячна кожному з вас. Особлива подяка нашим одинадцятикласникам. Несіть свої горде ім'я – випускника з Донеччини. Попереду ще безліч викликів, але я впевнена, що ви все подолаєте, бо ви загартовані вірою в Перемогу. Бажаю всім щасливого мирного літа. Зі святом!» – привітала всіх зі святом начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Через збройну агресію рф, вже третій рік поспіль діти вимушені навчатися вдома, дистанційно. З моменту повномасштабного вторгнення ракетами окупанта пошкоджено 35 закладів освіти, 3 з яких зруйновано. Одна з таких будівель – ЗОШ N3, де сьогодні здобувають освіту 471 учень. 

За словами директорки навчального закладу Ірини Супрунович, війна внесла свої корективи в освітній процес, але не стала на заваді для здобуття знань та підготовки до дорослого життя. 

«Цей рік був для школи важкий, тому що морально ми потерпіли зруйнування будівлі нашого навчального закладу. Але це нас не послабило. Ми стали ще краще працювати та надавати освітні знання. Сьогодні я пишаюсь випускниками, адже 9 класи з відзнакою закінчують 8 учнів, а серед одинадцятикласників є 4 золотих медалісти. Віримо та чекаємо на Перемогу, щоб знову повернутись до школи та зустрічі з усіма нашими учнями».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію