• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Зміцнення волонтерського руху у Покровську: онлайн-навчання з волонтерської діяльності

eye

197

30.05.2024 15:25

Громада 1

img

Покровська міська військова адміністрація разом з громадськими організаціями продовжує підтримувати та розвивати волонтерську діяльність, яка є невіддільною частиною сили спротиву та відбудови України.

Так, днями у Покровську відбулося важливе онлайн-навчання з волонтерської діяльності, яке було організовано під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо.

Захід пройшов в рамках засідання Координаційної ради з підтримки волонтерської діяльності при Покровській міській військовій адміністрації. До засідання долучились представники громадських організацій, активні мешканці громади, а також керівники структурних підрозділів міської ради та військової адміністрації. Захід став результатом співпраці Всеукраїнської благодійної організації "Інститут місцевого розвитку", громадської організації "ЮрШтаб" та Покровської міської військової адміністрації. Відкриваючи засідання, Наталія Іваньо підкреслила важливість волонтерської роботи в громаді.

«Сьогодні у громаді спостерігається багато волонтерської роботи: це і проведення просвітницьких курсів, і юридична допомога, і волонтерські виробництва, і робота наших громадян. Ми маємо волонтерів, які можуть об'єднатися у дієвий волонтерський рух громади. Для того, аби підкріпити нашу «волонтерську родину» необхідними правовими знаннями, сьогодні в рамках нашого заходу пройде навчання з юридичних питань, яке люб'язно погодилась провести для наших волонтерів Юлія Соловйова. керівниця та співзасновниця громадської організації ЮрШтаб, яка була заснована після повномасштабного вторгнення рф на територію України з метою надання безоплатної правової допомоги українцям та українкам»,  – зазначила Наталія Іваньо.

Координаторка проєкту БО «Інститут місцевого розвитку» «Громада – влада: діалог, довіра, дія» Юлія Свєженцева зазначила, що Координаційна рада – інструмент. який обрала Покровська міська військова адміністрація для взаємодії з волонтерським рухом громади, є дуже корисним.

«Волонтерство набуло в Україні сьогодні особливого значення, це сила спротиву країни. І ця сила потребує правового регулювання. І ви не лише користувачі цієї правової бази, а й творці. Бо саме у громадах ви можете оцінювати ефективність цього законодавства. Так тримати і успіху!» – зазначила Юлія Свєженцева.

Юридичне онлайн-навчання для волонтерів провела Юлія Соловйова, керівниця та співзасновниця ГО «ЮрШтаб». Організація з початку повномасштабного вторгнення РФ надає безоплатну правову допомогу українцям.

Під час заходу були висвітлені наступні теми:

  •  статус волонтера та підтверджуючі документи;
  •  договір про провадження волонтерської діяльності;
  •  компенсація витрат волонтерам; 
  •  реєстр волонтерів; 
  • передача волонтерам засобів для провадження волонтерської діяльності та грошей;
  • відрядження волонтера; 
  • конфіденційна інформація.

Учасники мали змогу поставити питання та поділитися випадками зі свого волонтерського досвіду. Проведене онлайн-навчання стало важливим кроком у зміцненні волонтерського руху в Покровській громаді. Надані знання допоможуть волонтерам у правовому полі, що сприятиме їх ефективній роботі та захисту їхніх прав. 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію