• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській громаді триває процес перепрофілювання навчальних закладів

eye

167

28.05.2024 11:05

Громада 1

img

Вчора, 27 травня, під головуванням начальника відділу освіти Любові Воротинцевої відбулося громадське обговорення проєкту розпорядження Покровської міської військової адміністрації щодо зміни назви та перепрофілювати (зміни типу) Шевченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №33 на Шевченківську гімназію зі структурним підрозділом початкової школи, скорочена назва Шевченківська гімназія.

До участі в обговоренні доєднались начальник відділу управління Шевченківським старостинським округом Микола Ніколаєв, а також педагоги, представники батьківського комітету та здобувачі освіти Шевченківського закладу освіти. Безпосередньо на заході також була присутня директорка Шевченківського закладу освіти Ніколаєва Неля.

За словами керівниці школи, яка працює в ній вже 44 роки, а очолює – 7 років, зараз в навчальному закладі здобувають освіту 158 учнів.

«Колись їх було набагато більше, але, як відомо, демографічна ситуація погіршується, кількість дітей зменшується. Протягом останніх двох років ми не набираємо 10 клас. А минулого року випустили останній 11 клас, це було 12 учнів. Дев'ятикласники після випускного йдуть в різні заклади освіти, зокрема в шкоду №9, профільний ліцей та інші. Ми вже два роки були готові до перепрофілювання. Для нас це не новина, зараз ми лише підсумували все. І колектив педагогів, і батьківський комітет, і самі учні — всі ми згодні з цим рішенням», — зазначила директорка Шевченківського закладу освіти Ніколаєва Неля.

Згідно з рішенням Покровської міської ради ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 Покровської міської ради визначена опорною школою у місті. Для учнів 10-11 (12) класів Шевченківського закладу освіти, який перепрофілюються в гімназію, заплановано підвезення до опорної школи №9. В умовах воєнного часу навчання відбуватиметься у дистанційному форматі.

«В школі №9 в учнів буде набагато більше можливостей, зокрема обрати бажаний профіль для себе. В нас багато талановитих та здібних дітей, які зможуть проявити себе навчаючись в цьому закладі», — додала директорка.

У зв?язку з недостатньою кількістю учнівської молоді та на підставі відповідних законодавчих актів, які регулюють питання профільної освіти в закладах освіти України, було прийнято рішення про перепрофілювання Шевченківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №33 на Шевченківську гімназію зі структурним підрозділом початкової школи (скорочена назва – Шевченківська гімназія).

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію