• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Освітня реформа в Покровській громаді: відбулося громадське обговорення щодо перепрофілювання Срібненського ЗЗСО

eye

174

27.05.2024 13:20

Громада 1

img

24 травня під головуванням начальника відділу освіти Любові Воротинцевої відбулося громадське обговорення проєкту розпорядження Покровської МВА щодо зміни назви та перепрофілювання Срібненського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів ім. А.Г.Черненка з дошкільним підрозділом на Срібненську гімназію.

До участі в обговоренні доєднались начальник відділу управління Срібненським старостинським округом Тамара Новікова, а також педагоги, представники батьківського комітету та здобувачі освіти Срібненського закладу освіти. Безпосередньо на заході також була присутня директорка Срібненської школи Марина Дудка.

Згідно з рішенням Покровської міської ради ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 Покровської міської ради визначена опорною школою у місті.

«Наш заклад освіти існує з 1969 року. Були такі часи, що в класі було більше ніж 30 учнів. Навіть були паралелі. Наші випускники були неодноразово нагороджені срібними та золотими медалями. Учні з легкістю здавали ЗНО та НМТ і ставали студентами престижних вишів. Ми пишаємося всіма випускниками нашого закладу освіти, випускниками сільського господарства, лікарями, вчителями, юристами, високопосадовцями. Але реалії нашого сьогодення такі, що кількість жителів в селі наразі зменшується. А відповідно зменшується і кількість учнів у класах. Зараз в нашій школі навчається 87 учнів, виховується 13 дітей у дошкільному підрозділі. Сучасні діти – це діти нового покоління, які потребують сучасного профільного навчання на новому комп'ютерному обладнанні. І тому я вважаю, що дійсно раціональне рішення надати можливість нашим учням старшої школи продовжувати здобувати освіту в опорній школі нашої громади. Для цих дітей буде здійснюватися підвіз до ЗОШ N9. Цей навчальний заклад забезпечений новими технологіями, а також кваліфікованими педагогами», — зазначила директорка Срібненського закладу загальної середньої освіти Марина Дудка.

Виходячи з вищезазначених аналітичних показників та на підставі відповідних законодавчих актів, які регулюють питання профільної освіти в закладах освіти України, під час публічних обговорень визнано раціональним рішення про перепрофілювання Срібненського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Черненка з дошкільним підрозділом Покровської міської ради Донецької області на Срібненську гімназію (зі структурними підрозділами початкова школа та дошкільний підрозділ), скорочена назва Срібненська гімназія.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію