• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІД ІДЕЇ ДО ВЛАСНОЇ СПРАВИ!

eye

333

23.10.2018 19:42

Центр зайнятості

img

На сьогоднішній день підприємництво відіграє суспільно-важливу роль в забезпеченні економічного розвитку нашого регіону. Служба зайнятості приділяє значну увагу розвитку підприємницької ініціативи, створює умови для започаткування безробітними власного бізнесу, здійснює консультаційну підтримку майбутнім підприємцям.

14 лютого 2018 року відбулося перше засідання в цьому році комісії з питань виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності. Олександр Савінов, Сергій Комісаров та Олександр Мороз сьогодні представляли до розгляду комісії свої бізнес-ідеї. У січні 2018 року вони пройшли навчання бізнес-плануванню на курсах підвищення кваліфікації «Основи підприємницької діяльності» на базі Донецького центру професійно технічної освіти.

«Служба зайнятості – сервісна установа, яка надає великий спектр послуг населенню абсолютно безкоштовно», - розпочав директор Покровського міського центру зайнятості Микола Толмачов.

«Працевлаштуванню демобілізованих учасників АТО приділена окрема увага служби зайнятості. Це та категорія людей, яка потребує особливої уваги та допомоги в адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці (працевлаштування та започаткування власної справи)» - зауважила заступник директора Покровський міського центру зайнятості Донецької області Наталія Воробйова.

Усі три претенденти мають вищу освіту, та двом з них довелося безпосередньо приймати участь у антитерористичній операції. За час перебування на обліку у Покровському МЦЗ Донецької області спеціалісти надали майбутнім підприємцям професійні, інформаційні та консультаційні послуги, вони прослухали курс семінарів «Як розпочати свій бізнес» та інші тренінги за участю соціальних партнерів. Після консультацій з фахівцем з профорієнтації кожен з претендентів виявив бажання зайнятися підприємницькою діяльністю.

На розгляд комісії було надано три бізнес-плани. Члени комісії виявили зацікавленість бізнес-ідеями, поспілкувались з майбутніми підприємцями та надали рекомендації щодо впровадження підприємницької діяльності.

Требі зауважити, що кожен із безробітних, котрі сьогодні презентували свої бізнес проекти, мають намір приймати участь у грантовій програмі «Український Донецький Куркуль» за підтримки Донецької обласної державної адміністрації, що надається для започаткування або відновлення, розширення підприємницької діяльності та малого бізнесу.

MyCollages

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію