• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За результатами конкурсу "Школа Техно" Покровські школярі отримали запрошення до фінального етапу Всеукраїнського змагання «STEAM-HOUSE»

eye

333

22.05.2024 19:00

Новини громад

img

17-18 травня у День науки відбувся фінал обласного конкурсу серед учнівської молоді з розробки smart-рішень "Школа Техно", організований Донецьким національним технічним університетом та Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти. 

До участі у фіналі, що проходив в очному форматі у Києві, було запрошено шість команд закладів загальної середньої освіти з Покровської, Краматорської, Іллінівської та Великоновосілківської громад Донеччини, які представили цікаві та актуальні розробки STEM-проєктів. До складу журі увійшли представники закладів вищої освіти, благодійних організацій та бізнесу.

За підсумками роботи журі дипломом І ступеня була нагороджена команда «Ти не один» ліцею зі структурним підрозділом гімназії №1 Покровської ТГ, яка представила проєкт «Інноваційний інструмент, що дозволить слідкувати за своїм ментальним здоров’ям».

«Команда ліцею №1 презентувала проєкт з використання комп'ютерних технологій для відстежування і допомоги у збереженні ментального здоров'я підлітків в умовах війни й постійного стресу. Проєкт розрахований на дітей віком від 11 до 14 років. Чат-бот визначає рівень тривожності та ментального здоров'я підлітка і працює лише тоді, коли визначає цей рівень як середньої важкості», – зазначила директорка ліцею №1 Бакун Євгенія.

Команда «Solar Energy» загальноосвітньої школи І-III ступенів №9 представила проєкт «Сонячна електростанція з системою стеження» та була нагороджена дипломом III ступеня.

«Ми взяли участь в конкурсі й цього разу він виявився достатньо цікавим та неочікуваним. Ми хочемо подякувати організаторам, партнерам, Донецькому національному технічному університету та куратору нашого проєкту Глібу Володимировичу Ступаку. Дуже цікавий був проєкт, було дуже корисно навчатися цього всього поза межами нашого проєкту. Ми також багато дізналися з приводу того, як влаштований бізнес, як взагалі в ньому працювати, як боротися з конкурентами та шукати клієнтів. Наш проєкт полягає в тому, щоб розробити систему автоматичного позиціювання системи для сонячних електростанцій, щоб перейти від статичних до динамічних систем», – розповіла учениця 10 класу ЗОШ №9 Катерина Москальова.

Команда Digital World Team навчально-виховного комплексу №1 представила на конкурсі власний проєкт – «Роботизований протез-маніпулятор». Як і решта фіналістів, вони також були відзначені в особливій номінації – «Найкращі проєкти інклюзивного, соціально орієнтованого та індивідуалізованого спрямування».

Завдяки підтримці Донецької обласної державної адміністрації, проєкту EDUTIP, Благодійному Фонду «Фонд освітніх ініціатив», ГО «Центр інновацій та партнерства «Ю.Ментор» та компанії AccordGroup всі команди отримали цінні подарунки, а перші три місця - різні модифікації робототехнічного конструктора M-bot. Кожний учасник отримав сертифікат про закінчення навчання і опанування навичок. 

Вчителі-куратори команд отримали сертифікати про підвищення кваліфікації ДонОблІППО. 

Приємною несподіванкою для переможців стало запрошення до фінального відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу "Steam-House" від організаторів.

Учасники конкурсу не лише взяли участь у змаганні, а й відправилися на захопливу екскурсію до мальовничого містечка UNIT.City Києві. Подорож виявилася надзвичайно пізнавальною. Вони мали можливість на власні очі побачити проєкт та його розвиток, переглянути, як містечко виросло та трансформувалося.

Конкурс проведено за ініціативи Донецького національного технічного університету та організаційної підтримки Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Ідейний натхненник заходу – Гліб Ступак, старший викладач кафедри автоматики та телекомунікацій ДВНЗ «Донецький національний технічний університет» який зазначив, що цьогорічний конкурс особливий.

«Нам вдалось подолати виклики, спричинені війною, і зробити реально класні проєкти. Особливою цінністю ШколиТехно 2024 стало те, що на кілька днів змогли повернути дітей Донеччини в мирне життя», – розповів Гліб Ступак.

Даний захід відбувся завдяки проєкту EDUTIP (Енергоефективний цифровий університет для промоції технічних інновацій), що отримав фінансування за програмою «Підтримка ЄС для переміщених навчальних закладів на сході України».

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію