• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Волонтерство під час війни: об’єднані зусилля заради Перемоги

eye

162

20.05.2024 14:25

Новини громад

img

Волонтерство під час війни набуло особливого значення, ставши незамінною складовою виживання та підтримки громадян. У цей важкий період волонтери виконують критично важливу роботу, забезпечуючи постачання харчових продуктів, медикаментів, одягу та інших необхідних речей до постраждалих регіонів. 

Волонтери також підтримують військових, забезпечуючи їх необхідним спорядженням, засобами захисту та іншими ресурсами, необхідними для оборони країни. Завдяки їхній самовідданості та небайдужості, багато людей змогли отримати допомогу та підтримку в найскладніші моменти, що робить волонтерство справжнім символом єдності та солідарності нації.

Протягом кількох років членкиня громадської ради Покровської МВА, активна мешканка міста Олена Білицька співпрацює з Міжнародним дитячим фондом "Breath" (Дихання), президентом і почесним членом наглядової ради футбольного клубу «Спарта» (Роттердам) Ніко де Борстом, а також з Українсько-Голландським Фондом «Дихання України», який очолює Олександр Древаль.

З 2008 року ці організації здійснили низку благодійних проєктів. У 2010 році вони надали допомогу у створенні дитячого будинку сімейного типу в місті Покровськ. У жовтні 2013 року благодійники організували зустріч українських школярів з учнями з Голландії, які привезли подарунки, куплені на гроші, зароблені під час танцювального марафону.
Через повномасштабне вторгнення рф на територію України, весною 2022 року дитячий будинок сімейного типу з Покровська було евакуйовано до Нідерландів відповідно до чинних законів України. Ніко де Борст продовжує опікуватися цими дітьми та підтримує зв'язок з українським містом.

«Для мешканців міста та внутрішньо переміщених осіб з початку війни було отримано і роздано такі необхідні речі, як засоби особистої гігієни, ліхтарики, повербанки, дитячий одяг і спортивна форма. Особлива увага приділяється дітям: було підготовлено список на 92 дитини з малозабезпечених сімей, дітей ВПО, дітей військовослужбовців та дітей з обмеженими можливостями для отримання одягу та взуття. Невдовзі ми очікуємо на ще один гуманітарний вантаж», — розповіла Олена Білицька.

Разом із фондом також було обговорено питання відкриття безпечного простору (кімнати), де мешканці міста матимуть змогу зарядити телефони, а діти – займатися. Фонд пропонує надати столи, стільці, генератор та ноутбуки. Наразі триває пошук відповідного приміщення для реалізації цієї ініціативи.

«Величезну допомогу в отриманні та роздачі гуманітарної допомоги від благодійників надає голова ГО «Гідність Донбасу» Ганна Шаповал. Активно співпрацюємо й з Тетяною Четверик, керівницею міського товариства інвалідів м. Покровська. Об’єднуємо зусилля заради допомоги іншим – тим, хто дійсно цього потребує в цей нелегкий час», – додала покровчанка Олена Білицька.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

94

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію